Ученици изразиха бедствия с рисунки

Сакар нюз
От Сакар нюз април 2, 2018 13:07

Ученици изразиха бедствия с рисунки

Ученици от НУ „Отец Паисий“ – Харманли, се включиха в конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“. По темата децата работиха под ръководството на класните си ръководители и Иванка Иванова, председател на училищната Комисия по БДП и Гражданска защита.
На рисувателния лист учениците пресъздадоха картини с различни бедствия и последствията от тях. Така те изразиха съпричастността си към борбата с бедствията пожарите и извънредните ситуации.
Конкурсът e част от Националното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ и се организира от МОН съвместно с ГДПБЗН-МВР и Националния съвет на БЧК. Те се основават на изискванията на чл.6 т. 13 от Закона за защита при бедствия за обучение на подрастващите за поведение и действия при извънредни ситуации.
До 16 април рисунките ще бъдат представени на общинско ниво в отдел „Образование и социални дейности“ в Общината, където ще бъдат селектирани за по-нататъшно участие в конкурса. Ръководството на училището изразява своята увереност, че талантливите им ученици ще се представят достойно и на национално ниво.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 2, 2018 13:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама