Ученици изразиха бедствия с рисунки

Сакар нюз
От Сакар нюз април 2, 2018 13:07

Ученици изразиха бедствия с рисунки

Ученици от НУ „Отец Паисий“ – Харманли, се включиха в конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“. По темата децата работиха под ръководството на класните си ръководители и Иванка Иванова, председател на училищната Комисия по БДП и Гражданска защита.
На рисувателния лист учениците пресъздадоха картини с различни бедствия и последствията от тях. Така те изразиха съпричастността си към борбата с бедствията пожарите и извънредните ситуации.
Конкурсът e част от Националното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“ и се организира от МОН съвместно с ГДПБЗН-МВР и Националния съвет на БЧК. Те се основават на изискванията на чл.6 т. 13 от Закона за защита при бедствия за обучение на подрастващите за поведение и действия при извънредни ситуации.
До 16 април рисунките ще бъдат представени на общинско ниво в отдел „Образование и социални дейности“ в Общината, където ще бъдат селектирани за по-нататъшно участие в конкурса. Ръководството на училището изразява своята увереност, че талантливите им ученици ще се представят достойно и на национално ниво.

Сакар нюз
От Сакар нюз април 2, 2018 13:07
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.