Ученици изготвиха албум и презентация на войнишките паметници в родния си край

Сакар нюз
От Сакар нюз май 17, 2016 10:24

Ученици изготвиха албум и презентация на  войнишките паметници в родния си край

По случай шести май – Ден на храбростта и Българската армия, във Военен клуб -Харманли се състоя заключителния етап от дейността по модул „Свети Георги Победоносец“, включващ изследователска и събирателска дейност и акции за почистване и поддържане на войнишките паметници в района.
В резултат от съвместната дейност на служителите на Военен клуб – Харманли и учениците от НУ „Алеко Константинов“, с класен ръководител Елка Петкова и Вили Димова, беше изготвен албум и мултимедийна презентация на войнишките паметници в Родния край.
В навечерието на празника се проведе акция за почистване на района около паметника, построен в памет на загиналите във войните от 12 Пехотен балкански полк, намиращ се на територията на бившето поделение 24 160 град Харманли, понастоящем Регистрационно приемателен център към Държавна агенция за бежанците.
Проектант и изпълнител с лични средства е полк. Проф. Митко Русев Стойков. Паметникът е осветен на 6 май 1993 година. С едноминутно мълчание и падане на колене учениците почетоха паметта на загиналите войни и поднесоха цветя в знак на признателност.

Сакар нюз
От Сакар нюз май 17, 2016 10:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 645 495 преглеждания