Ученици и учители на „Урок по родолюбие”

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 10, 2016 11:49

Ученици и учители на  „Урок по родолюбие”

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 24/ 4-10 ноември 2016 година

Свързани публикации

Ученици и учители от двете училища в Тополовград – СУ „Д-р Петър Берон” и НУ ”Св. Св. Кирил и Методий”, изпълниха Малкия салон на читалището в общинския център. Там на 31 октомври те проведоха урок по родолюбие по повод и в чест на Деня на народните будители. Той бе открит от секретаря на читалището Райна Миланова, която в кратко слово каза и следното: „Богатата ни история и култура е запазила имената на много бележити българи от Тополовградския край, които с гордост можем да определим като народни будители. Училища с духовно извисени учители, читалища с активни и талантливи музикални, театрални, танцови и фолклорни състави. Винаги са необходими велики личности, които да спомогнат за реализирането на националните идеали на един народ. Отговорността пред утрешния ден е както лична – на всеки един от нас, така и национална – на цялата българска нация. Нека благодарим на всички знайни и незнайни, минали и настоящи народни будители за идеалите им.”
Събитието бе уважено от Красимира Ятакчиева – началник отдел в ОбА и двама почетни граждани на Тополовград – дългогодишният учител Димитър Белев и писателят Иван Кукучев. Господин Белев прочете много емоционално свои стихове, а Иван Кукучев разказа как издирва, интервюира и събира в книгите си историите на успели тополовградчани.
В залата бяха и учениците от профил „история” с ръководител Тинка Сакарска, които на въпроса на водещата: „Скъпи ученици, споделете какво е за Вас България?”, отговориха дружно: „Родина, любов”.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев ноември 10, 2016 11:49
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.