Ученичка от Харманли с единствената награда за област Хасково

Сакар нюз
От Сакар нюз май 3, 2018 10:27

Ученичка от Харманли с единствената награда за област Хасково

Ученичката от 3 „а“ клас на НУ „Отец Паисий“ – Харманли, Ангелина Славчева спечели специалната патриаршеска награда от националния ученически конкурс „Възкресение Христово“. Той е организиран от Светия синод на БПЦ.
Стихотворението на 9-годишната Ангелина е със заглавие „Възкресение Христово за нас“.
Призът, който е над класацията на първите три награди в първа възрастова група 1 – 4 клас, бе присъден на Ангелина от жури с председател: доц. д-р Татяна Борисова и членове – доц. д-р Костадин Нушев, д-р Десислава Панайотова, Кина Златева, секретар д-р Пенка Христова.
Синодалният конкурс е от национален мащаб и в него участват ученици от цялата страна. Третокласничката от НУ „Отец Паисий“ – Харманли, Ангелина Славчева е единствената от Хасковски регион, отличена с награда. Заедно с наградената ученичка от училището и от същия клас със свои стихотворения участваха още двама нейни съученици – Иван Аргиров и Анджела Керезова. Освен присъдената на Ангелина голяма награда и на тримата участници ще бъдат връчени специални сертификати от организаторите на конкурса.
Учениците се включиха в конкурса по призив на директора Галина Христозова и работиха над конкурсните творби под ръководството на педагогическия съветник Георги Николов и класния ръководител на 3 „а“ клас Ваня Ангелова.

Сакар нюз
От Сакар нюз май 3, 2018 10:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 657 047 преглеждания