Ученичка от Харманли с единствената награда за област Хасково

Сакар нюз
От Сакар нюз май 3, 2018 10:27

Ученичка от Харманли с единствената награда за област Хасково

Ученичката от 3 „а“ клас на НУ „Отец Паисий“ – Харманли, Ангелина Славчева спечели специалната патриаршеска награда от националния ученически конкурс „Възкресение Христово“. Той е организиран от Светия синод на БПЦ.
Стихотворението на 9-годишната Ангелина е със заглавие „Възкресение Христово за нас“.
Призът, който е над класацията на първите три награди в първа възрастова група 1 – 4 клас, бе присъден на Ангелина от жури с председател: доц. д-р Татяна Борисова и членове – доц. д-р Костадин Нушев, д-р Десислава Панайотова, Кина Златева, секретар д-р Пенка Христова.
Синодалният конкурс е от национален мащаб и в него участват ученици от цялата страна. Третокласничката от НУ „Отец Паисий“ – Харманли, Ангелина Славчева е единствената от Хасковски регион, отличена с награда. Заедно с наградената ученичка от училището и от същия клас със свои стихотворения участваха още двама нейни съученици – Иван Аргиров и Анджела Керезова. Освен присъдената на Ангелина голяма награда и на тримата участници ще бъдат връчени специални сертификати от организаторите на конкурса.
Учениците се включиха в конкурса по призив на директора Галина Христозова и работиха над конкурсните творби под ръководството на педагогическия съветник Георги Николов и класния ръководител на 3 „а“ клас Ваня Ангелова.

Сакар нюз
От Сакар нюз май 3, 2018 10:27
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.