Участници в клубовете по интереси направиха заключителна изява

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 9, 2018 06:55

Участници в клубовете по интереси направиха  заключителна изява

Заключителна изява по проекта „Твоят час“ направиха участниците в клубовете по интереси от училище “Иван Вазов” – Харманли. Тя се състоя на 22 юни – петък, в конферентната зала. В този ден бяха наградени онези участници в клубовете, които са завоювали високи постижения на национално ниво.
Третокласниците от клуба „Магия от хартия“, с ръководител Стефка Георгиева, подредиха изложба във фоайето на училището.
Клуб „Състезатели“ представиха някои от наградените на Регионалния рецитаторски конкурс творби, както и настолната образователна игра, създадена от тях. Петокласниците от „Изследователи на словото“ изпяха песента на класа, която създадоха с общи усилия, докато се учеха да римуват. Представиха и литературна игра с топка, чрез която са упражнявали материала по литература.
Публиката видя и проекта на отбор „Орфей“ от клуб „ИТ Вазовци“, с ръководител Милена Георгиева. С него седмокласниците спечелиха първо място в страната на състезанието „ИТ Знайко“.
Четвъртокласниците от клуб “We love English”, ръководени от Магдалена Гочева представиха драматизация, а шестокласниците от клуб „Светът е пред нас“, с ръководител Снежана Йовкова пяха на английски и представиха презентация за Англия.
Чрез презентация публиката се запозна и с работата на двата клуба по готварство, където пе-токласници се учиха да готвят, под ръководството на Галина Василева и Денка Вълканова. Те бяха приготвили сладки хапки за почерпка на гостите.
Имаше и бонбони, изработени от третия клуб, който усвояваше английската лексика чрез запознаване и изпълнение на рецепти на английски – ръководения от Димка Димова клуб „Cooking around the world“.
В края на събитието директорът Наташа Кирякова връчи наградите на победителите и на всички, включили се в конкурса “Бягство и спасение”, посветен на Световния ден на бежанеца – 20 юни.

За активната работа през учебната година, участниците в проекта „Твоят час“ бяха наградени с екскурзия. На 23 юни учениците потеглиха в две посоки – София и Велико Търново.
В столицата посетиха къщата музей на патрона на училището си Иван Вазов и Музейко, където харманлийските деца се докоснаха до битието на патриарха на българската литература. Видяха оригинали на първия български роман „Под игото“, леглото, на което е спял писателят, кабинета с любимото му куче, трапезарията и стола, на който писателят е обядвал в последния си час.
В Музейко децата се потопиха в три различни епохи – праисторическата, съвременната и тази на бъдещето. Чрез различни игри получиха информация по различни теми.
Във Велико Търново учениците от „Иван Вазов“ посетиха музея на восъчните фигури и парка „България в миниатюри“.

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 9, 2018 06:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 278 197 преглеждания