Участник в олимпийските игри спечели златния пояс от борби

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 12, 2017 07:30

Участник в олимпийските игри  спечели златния пояс от борби

Димитър Кумчев заслужи златния пояс в абсолютна категория на Международния турнир по борба. Той се проведе в събота, 3 юни, край манастира „Света Троица“, Тополовград.
Събитието бе открито от кмета на общината Божин Божинов в присъствието на много известни борци, донесли слава на България в по-близкото или по-далечното минало. Станка Златева, Армен Назарян, Стоян Ненчев, Георги Караманлиев, Димо Костов, Димитър Адамов, Биню Чифудов, секретарят на федерацията по борба Тодор Тодоров, съорганизатор на турнира, внукът на Димитър Чифудов, със същото име, пристигнал от Америка, както и други гости като ветеранът Господин Иванов /Гуспата/ и организаторът на борбите Росен Бонев. Тук бяха и бившият председател на ФИЛА Рафаел Мартинети и неговият брат Джани Мартинети и Янис Барбасот. Имаше гости и от Гърция и състезател от Украйна.
Кметът Божинов раздаде много паметни отличия на хора, свързани с борбата и допринесли за нейното развитие, в общината и в страната.
С помощта на спонсори бе осигурен фонд за наградите от 310 000 лева. В самите борби взеха участие млади борци – момчета и момичета, които създадоха много настроение сред многобройната публика с атрактивните си изяви.
Повече от 150 състезатели, заедно с гостите от Гърция, се събраха на турнира. Направена бе и демонстрация на хватки и други елементи от кикбокса.
Организаторите на традиционния събор – община Тополовград, Сливенска митрополия, читалище “Св. Св. Кирил и Методий – 1894” и Тракийско дружество – Тополовград, могат да бъдат доволни от провеждането на състоялия се на 3 и 4 юни събор. Въпреки излелия се проливен дъжд в следобеда на 3 юни всичко предвидено в програмата бе успешно проведено.
Призьорите в отделните категории получиха грамоти и медали.
Интересно преминаха борбите и при мъжете, които се състезаваха в три категории, а при жените само в една и този път с малко участнички. В най-тежката категория – над 85 кг., победител стана Димитър Кумчев от Пловдив. Ето и всички призьори в трите категории при мъжете и жените:
Мъже над 85 кг:
първо място – Димитър Кумчев
второ място – Николай Димитров
трето място – Георги Средков
Мъже до 85 кг:
първо място – Мирослав Гешев
второ място – Иван Деливерски
трето място – Димитър Касов
Мъже до 70 кг:
първо място – Николай Куртев
второ място – Велико Люцканов
трето място – Александър Грипко
Жени:
първо място – Мария Димитрова
второ място – Росица Иванова
трето място – Мануела Иванова.
На техническия секретар на федарацията по борба бе връчен златен пояс като реорганизатор на турнирите „Еньо Вълчев и Димитър Чифутов“ – Тополовград и „Шестте великденски ангела“ – Симеоновград.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юни 12, 2017 07:30
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.