Тютюн за 600 000, отклонен от транзитен митнически режим, задържаха митничари

Сакар нюз
От Сакар нюз март 20, 2018 12:58

Тютюн за 600 000, отклонен от транзитен митнически режим, задържаха митничари

Акценти

  • Срещу латвийския гражданин, с инициали К.К., е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Свързани публикации

За отклоняване от митнически режим „Транзит“ на 1200 кг тютюн за наргиле, съобщават от Агенция Митници. Нарушението е разкрито от митническите служители на Капитан Андреево, а стойността на стоката те определят на 600 000 лв.

Акцизната стока е превозвана по документи в товарен автомобил с латвийска регистрация. Камионът е пристигнал на Капитан Андреево на 18 март сутринта на трасе „Изход товарни автомобили“. Шофьорът декларирал, че превозва от Латвия за Турция през България 24 пакета, съдържащи по 50 кг тютюн за наргиле с общо нетно тегло 1200 кг, както и друга стока, за които е представил фактура и транзитна декларация.

Последвала митническа проверка със специализирана рентгенова апаратура и физическа проверка, при която митническите служители установили, че в товарното помещение на камиона е налице останалата стока, но липсва декларирания тютюн за наргиле. Според тях тютюнът за наргиле е отклонен от митнически  режим  „Транзит“.

Срещу шофьора на камиона – латвийски гражданин, с инициали К.К., е съставен акт за установяване на административно нарушение. Товарният автомобил е задържан като средство, послужило за извършване на нарушението.

Това е най-голямото количество такъв тютюн, задържан на митницита през последната година. Досега задържаият контрабанден внос е за по-малки количества.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз март 20, 2018 12:58
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.