Творци пресъздадоха забележителностите на Свиленград

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 14, 2018 09:16

Творци пресъздадоха забележителностите на Свиленград

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, #38/118, 5 - 11 октомври

Свързани публикации

Картини, представящи красотите и забележителностите на Свиленград и региона, бяха създадени на IV национален пленер „Нарисувани усещания”. Изложба с 27 творби бе открита в Арт галерията, а картините ще могат да се видят там до края на месец октомври.
Тази година в пленера участваха 10 художници от различни градове – известният акварелист Иван Додов, експресионистът и член на Съюза на българските художници Владимир Запрянов, Ася Аксентиева – текстилен дизайнер и живописец, Марияна Чолева – живописец, Светла Тенева – живописец и дизайнер на обувки, Никола Станков – музикант и художник, Мария Стоева – студентка в Художествената академия и местните художници Ивалина Кръстева-Недева – текстилен дизайнер, Елена Делибизова – интериорен дизайнер и Златомира Костова – експресионист.
Творците пресъздадоха върху платна своите виждания за стария мост на река Марица, средновековната крепост и тракийската гробница в Мезек, скалната църква в Михалич. Интересни са вариациите на 500-годишния каменен мост, който е изобразен в 10 различни начина, включително и кубистичен. Използвани са техниките акварел, сух пастел, акрил.
Събитието се провежда по случай Деня на Свиленград – 5 октомври.

Над 80 са вече картините в Художествения фонд на общината, нарисувани от гостуващите на Свиленград художници през последните 4 години от създаването на пленера. „Следващата година при подходящ повод всички те ще бъдат изложени на открито на пешеходната част в центъра на града, за да могат много повече хора да им се любуват,“ съобщи заместник-кметът на Свиленград Мария Костадинова.

Калина Райкова

Сакар нюз
От Сакар нюз октомври 14, 2018 09:16
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама