Турско – български мач бе излъчван на живо от турска телевизия

Лора Величкова
От Лора Величкова април 28, 2016 09:39

Турско – български мач бе излъчван на живо от турска телевизия

Акценти

  • Предстои реванш през май на обновения стадион в Болярово, за който покана получиха и журналистите от турската телевизия.

Свързани публикации

На 26 април 2016 година отборът на „Ботев” – Болярово гостува на тима на община Субаши, Турция. Поканата бе от кмета на Субаши – Хасан Чаталкая, а идеята за трансгранично дерби на двамата кметове.

По повод скорошния Ден на спорта в Турция и новосъздаденото приятелство между двете общини гостите пристигнаха за зрелищно и атрактивно футболно дерби, излъчвано по турската телевизия „Ege”.

Българската група бе водена от кмета на община Болярово Христо Христов и общинския съветник Янко Анев. Освен кметът на Субаши, сред домакините бяха каймаканинът на общината Али Иксан Башак и кметът на община Кюплю Салих Дерин.

През първото полувреме футболният двубой бе равностоен. Срещата завърши 1:2 за гостите от „Ботев”. Тяхно беше и първото попадение, малко след средата на втората част. Десет минути след това домакините изравниха, а почти веднага след този го,л Станислав Костадинов от „Ботев” отбеляза победния за боляровци.

Кметовете на общините дадоха кратко интервю за истанбулската телевизия, предала пряко двубоя, в което изразиха задоволството си от проведеното спортно мероприятие.

Предстои реванш през май на обновения стадион в Болярово, за който покана получиха и журналистите от турската телевизия.

Кметът Христо Христов се надява приятелският мач да е началото на едно ново приятелство и сътрудничество между двете общини, което ще породи множество още съвместни срещи и мероприятия.

Лора Величкова
От Лора Величкова април 28, 2016 09:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.