Турско – български мач бе излъчван на живо от турска телевизия

Лора Величкова
От Лора Величкова април 28, 2016 09:39

Турско – български мач бе излъчван на живо от турска телевизия

Акценти

  • Предстои реванш през май на обновения стадион в Болярово, за който покана получиха и журналистите от турската телевизия.

Свързани публикации

На 26 април 2016 година отборът на „Ботев” – Болярово гостува на тима на община Субаши, Турция. Поканата бе от кмета на Субаши – Хасан Чаталкая, а идеята за трансгранично дерби на двамата кметове.

По повод скорошния Ден на спорта в Турция и новосъздаденото приятелство между двете общини гостите пристигнаха за зрелищно и атрактивно футболно дерби, излъчвано по турската телевизия „Ege”.

Българската група бе водена от кмета на община Болярово Христо Христов и общинския съветник Янко Анев. Освен кметът на Субаши, сред домакините бяха каймаканинът на общината Али Иксан Башак и кметът на община Кюплю Салих Дерин.

През първото полувреме футболният двубой бе равностоен. Срещата завърши 1:2 за гостите от „Ботев”. Тяхно беше и първото попадение, малко след средата на втората част. Десет минути след това домакините изравниха, а почти веднага след този го,л Станислав Костадинов от „Ботев” отбеляза победния за боляровци.

Кметовете на общините дадоха кратко интервю за истанбулската телевизия, предала пряко двубоя, в което изразиха задоволството си от проведеното спортно мероприятие.

Предстои реванш през май на обновения стадион в Болярово, за който покана получиха и журналистите от турската телевизия.

Кметът Христо Христов се надява приятелският мач да е началото на едно ново приятелство и сътрудничество между двете общини, което ще породи множество още съвместни срещи и мероприятия.

Лора Величкова
От Лора Величкова април 28, 2016 09:39
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама