Туристическо дружество „Вишеград” е водещ партньор в българо-турски проект

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 26, 2018 07:09

Туристическо дружество „Вишеград” е водещ партньор в българо-турски проект

Проектът „Партньорство за устойчив туризъм” на Туристическо дружество (ТД) – Тополовград е към финалната си част. Той е по трансгранично сътрудничество България – Турция и е единственият изпълнен с четири партньора. Според Атанас Атанасов, секратар на дружеството, това е нагледен пример за работа в мрежа.
Туристическо дружество „Вишеград” от Хасковска област е водещ партньор, а другият български участник е „Инициатива за местно развитие” от гр. Айтос, от Бургаска област.
От турска страна участва “Дирекция на националните паркове” в провинция Къркларели, а от област Одрин – Одринският тракийски университет.
Основната дейност в рамките на проекта е обучение на бенефициенти, по 30 от България и Турция. В него вече участваха ученици от Тополовград на възраст до 16 години.
Предвижда се и научна конференция за развитието на устойчивия туризъм, която ще се състоя в Тракийския университет в Одрин. Нейна съпътстваща проява ще бъде издаването на сборник доклади, които ще изнесат представители на Варненския университет, университета от Щип – Македония, от Молдова и от ТД „Вишеград”.
В дружеството се работи и по други инициативи, свързани с международно участие и вътрешни прояви, а през месец октомври тази година се навършват 10 години от неговото възстановяване. За този период то разшири, разнообрази и обогати дейността си. В следващите няколко броя ще ви запознаем с по-интересните събития от тези десет години в организирания туристически живот в Тополовград.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 26, 2018 07:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.