Туристическо дружество „Вишеград” е водещ партньор в българо-турски проект

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 26, 2018 07:09

Туристическо дружество „Вишеград” е водещ партньор в българо-турски проект

Проектът „Партньорство за устойчив туризъм” на Туристическо дружество (ТД) – Тополовград е към финалната си част. Той е по трансгранично сътрудничество България – Турция и е единственият изпълнен с четири партньора. Според Атанас Атанасов, секратар на дружеството, това е нагледен пример за работа в мрежа.
Туристическо дружество „Вишеград” от Хасковска област е водещ партньор, а другият български участник е „Инициатива за местно развитие” от гр. Айтос, от Бургаска област.
От турска страна участва “Дирекция на националните паркове” в провинция Къркларели, а от област Одрин – Одринският тракийски университет.
Основната дейност в рамките на проекта е обучение на бенефициенти, по 30 от България и Турция. В него вече участваха ученици от Тополовград на възраст до 16 години.
Предвижда се и научна конференция за развитието на устойчивия туризъм, която ще се състоя в Тракийския университет в Одрин. Нейна съпътстваща проява ще бъде издаването на сборник доклади, които ще изнесат представители на Варненския университет, университета от Щип – Македония, от Молдова и от ТД „Вишеград”.
В дружеството се работи и по други инициативи, свързани с международно участие и вътрешни прояви, а през месец октомври тази година се навършват 10 години от неговото възстановяване. За този период то разшири, разнообрази и обогати дейността си. В следващите няколко броя ще ви запознаем с по-интересните събития от тези десет години в организирания туристически живот в Тополовград.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 26, 2018 07:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 445 542 преглеждания