Туристическо дружество маркира две нови пътеки в Сакар

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 21, 2018 08:33

Туристическо дружество маркира  две нови пътеки в Сакар

Работата в партньорство на Туристическо дружество (ТД) „Вишеград” – Тополовград, по проекта: „Партньорство за устойчив туризъм Странджа – Сакар” продължава с поредния етап през този месец. В него дружеството е водещ партньор, а останалите са Дирекция на националните паркове в Къркларели, Фондацията на Тракийския университет в Одрин и „Инициативи за местно и регионално развитие“ от Айтос.
Началният форум за представяне на партньори, проекта, бенефициентите, целите и очакваните резултати, които трябва да се постигнат, бе февруари тази година в комплекса „Галина Палас” край река Тунджа, на територията на община Тополовград.
Дейността по втория, който се проведе в Турция, а сега в България, се извършва последващата част от това обучение. То е разделено на две части – четиридневно в Тополовград в Сакар планина и двудневно в Айтос. В сакарския град дейността се извършва на къмпинг начала, сред природата в двора на старата Ловна хижа на ДЛС, където е устроен палатков лагер.
Заедно с това с разрешението и съгласието на ДДЛС – Тополовград, освежиха стаите на хижата, за да може при лошо време да се ползва.
Дейността в това обучение се заключава в запознаването на участниците с правилника на БТС за извършване на маркировки в България с последващо практическо занятие и маркиране на две нови пътеки в Сакар планина.
Обучението в Айтос се провежда в хотел „Славей”.
Обучават се общо 40 деца – по 20 от България и Турция, акто и двете обучения трябва да приключат до 14 октомври.
Едно уточнение, Атанас Димитров Атанасов не е председател, а изпълнителен секретар на туристическото дружество. Почетен председател е Щерю Щерев, а Любомир Кехайов е председател на Управителния съвет.
До края на октомври ще има тържествено Общо събрание на дружеството, на което ще бъде отбелязана 10 годишнината от възстановяването на Туристическото дружество „Вишеград”.
В края на ноември предстои конференцията в Одрин, Турция.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 21, 2018 08:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 905 909 преглеждания