Туристическо дружество маркира две нови пътеки в Сакар

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 21, 2018 08:33

Туристическо дружество маркира  две нови пътеки в Сакар

Работата в партньорство на Туристическо дружество (ТД) „Вишеград” – Тополовград, по проекта: „Партньорство за устойчив туризъм Странджа – Сакар” продължава с поредния етап през този месец. В него дружеството е водещ партньор, а останалите са Дирекция на националните паркове в Къркларели, Фондацията на Тракийския университет в Одрин и „Инициативи за местно и регионално развитие“ от Айтос.
Началният форум за представяне на партньори, проекта, бенефициентите, целите и очакваните резултати, които трябва да се постигнат, бе февруари тази година в комплекса „Галина Палас” край река Тунджа, на територията на община Тополовград.
Дейността по втория, който се проведе в Турция, а сега в България, се извършва последващата част от това обучение. То е разделено на две части – четиридневно в Тополовград в Сакар планина и двудневно в Айтос. В сакарския град дейността се извършва на къмпинг начала, сред природата в двора на старата Ловна хижа на ДЛС, където е устроен палатков лагер.
Заедно с това с разрешението и съгласието на ДДЛС – Тополовград, освежиха стаите на хижата, за да може при лошо време да се ползва.
Дейността в това обучение се заключава в запознаването на участниците с правилника на БТС за извършване на маркировки в България с последващо практическо занятие и маркиране на две нови пътеки в Сакар планина.
Обучението в Айтос се провежда в хотел „Славей”.
Обучават се общо 40 деца – по 20 от България и Турция, акто и двете обучения трябва да приключат до 14 октомври.
Едно уточнение, Атанас Димитров Атанасов не е председател, а изпълнителен секретар на туристическото дружество. Почетен председател е Щерю Щерев, а Любомир Кехайов е председател на Управителния съвет.
До края на октомври ще има тържествено Общо събрание на дружеството, на което ще бъде отбелязана 10 годишнината от възстановяването на Туристическото дружество „Вишеград”.
В края на ноември предстои конференцията в Одрин, Турция.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 21, 2018 08:33
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.