Цветна, мирна, усмихната и слънчева Европа е изложена в Харманли

Милена Митева
От Милена Митева април 30, 2016 13:58

Цветна, мирна, усмихната и слънчева Европа е изложена в Харманли

Картини на теми „Европа“ показват различните виждания на хората за Стария континент. Изложбата е на „Европа Директно“ и в сряда, 27 април, бе открита в Харманли. Ще може да бъде разгледана в дните до празника на града – 2 май. Експонатите в нея са на хора от Хасково с различни възрасти и професии, които бяха събрани на един пленер. Те са рисувани темата за „Европа“, под ръководството на художничката Мара Латева.

„Обикновено хората я виждат цветна, мирна усмихната и слънчева. Чрез изкуството човек най-добре изразява себе си и затова всеки има право да участва в него“, сподели госпожа Красимира Желева, която е областен координатор в центъра „Европа Директно“ и откри изложбата в Харманли.

„Картините ще бъдат показани на пет места в Хасковска област. Първото представяне на пленера бе на жителите в село Войводово. От там я показахме в Минерални бани, община Стамболово. Сега гостува в Харманли, а след това ще остане в Хасково. Експонатите ще бъдат предоставени на търг на областна администрация с благотворителна цел“, научиха ученици на СОУ „Неофит Рилски“, които бяха първите й посетители.

Идеята бе и те да разберат какви са вижданията на хората за Европа.

Децата споделиха, че обичат да рисуват и затова госпожа Желева им обеща, че и за тях би организирала такъв пленер.

Тя информира учениците за това, че работата на хората от центъра „Европа Директно“ е да предоставят информация за ЕС, така че той да бъде по-близък до всички хора.

„Това е нашият поздрав към Европа, която е нашият общ дом. Нека бъде мирна и вие да се чувствате щастливи в нея“, пожела в края на срещата госпожа Желева.

Милена Митева
От Милена Митева април 30, 2016 13:58
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Dobri май 2, 10:24

    А ако може и да ни кажете, къде точно е открита и къде може да се види…ще е безценно. Благодаря.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама