Цветен Лазаровден с песни, танци и базар в Града на Белоногата

Милена Митева
От Милена Митева април 20, 2017 10:08

Цветен Лазаровден с песни, танци и  базар в Града на Белоногата

Фолклорният фестивал „Тракийска шевица“ и пъстрият Великденският благотворителен базар на Ротондата до Историческия музей привлякоха жители и гости на Харманли на Лазаровден, 8 април.
Близо три часа участниците в „Тракийска шевица 2017“ доказаха, че в региона живеят и творят талантливи българи.
Едновременно с това се проведе и традиционният базар. На него детските градини в града, ЦНСТ и ЦОП имаха възможност да изложат предметни и кулинарни продукти за продажба. Някои от тях бяха направени от децата, други от учителите, а трети от родителите.
Със събраните суми включилите се институции ще закупят неща, които са им необходими за дейностите, които развиват.
„По случай рожденият ден на ДГ “Пролет“, част от събраната сума ще бъде изразходвана за костюми за тържеството на децата. С останалата по сметката на настоятелството ще бъдат закупени консумативи за децата“, сподели директорът Валентина Добрева.
В ДГ “Детски свят“, в изработването на Великденски сувенири участие взеха Росица Тръндева и Татяна Налбантова. „Родителите и децата бяха заети с подготовката на спектакъла, посветен на 40-годишният рожден ден на градината и затова представянето на нещата бяха само на двете ми колежки“, сподели Мария Желязкова. Тя допълни, че средствата ще бъдат изразходвани по преценка на преподавателите.
В ДГ “Ален мак“ събраната сума от базара е 1 340 лева. Всяка група сама е организирала участието си, като тази година са решили да е по-различно – само на кулинарна тема. „Ангажирахме родителите само с изработване на кулинарни изкушения, а другото бе сътворено от наше колеги“, сподели директорът на градината Мелихан Чолева. Тя, заедно с готвачката Минка Енева и една от лелите Величка Димитрова, са изработили венци, кошнички и друга великденска украса.
„Всяка група ще използва получените средства за образователна цел в детската градина. Учителките ще решат от какво имат най-голяма нужда децата“, допълни директорът.
Базарът в Харманли е традиционно събитие. В него участие вземат стотици хора, а събраните суми са добър приход за детските заведения.
На Великденския базар през 2016-та година събраната сума от трите детски градини в града бе 1997,50 лева.

Милена Митева
От Милена Митева април 20, 2017 10:08
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.