Центърът за развитие на деца и младежи ще бъде поет от нов управител

Милена Митева
От Милена Митева юни 3, 2019 10:45

Центърът за развитие на деца и младежи  ще бъде поет от нов управител

Центърът за развитие на деца и младежи (ЦРДМ) в Харманли ще бъде поет от нов управител. Това стана ясно от последната точка на майската сесия на ОбС в Града на Белоногата. Общинското предприятие ще бъде ръководено от Неделина Колева. Тя е назначена със заповед от Мария Киркова, след освобождаването на Ирена Дурева.
По искане на общинския съветник Димитър Сакалов освободеният ръководител представи отчет за оздравителната си програма.
Госпожа Дурева каза, че поемайки предприятието е установила, че има неефективност и липса на продуктивност по отношение на персонал, което повишавало разхода за работна заплата и осигуровки.
След направено проучване на начина на работа на дружеството с неговите клиенти тя установила, че персоналът може да бъде намален. Установила, че има намаляване обема на работа като резултат от лошо качество на предоставяната услуга. Загубата била 27,5% от дохода на дружеството. Цените на доставяните суровини били по цени на дребно, което водело до оскъпяване на крайния продукт. Не са били търсени и алтернативни доставчици. Не на последно място тя изтъкна и лошата репутация на дружеството като некоректен платец.
От отчета на бившия управител става ясно, че предприятието е имало банков заем, овърдрафт и разходи за съдебно дело, направени за покриване на задължения в размер на 70 000 лв. Не е намерила информация за предприети стъпки за изготвяне на погасителен план и решаване на спора извън съда.
Поемайки предприятието, Дурева установила, че то има задължения към доставчици от 43 043,75 лв. и още 22 426 лв. към персонала.
Взетите от нея мерки за повишаване на приходите са били ефективни и от месец септември е имало ръст в продажбите от 59,1%.
Сред стъпките напред е излизане на дружеството на свободния пазар на ел. енергия, с което е свалена цената за ел. потреблението с 20%.
Сред съветниците имаше такива, които гласуваха против назначаването на новия управител Неделина Колева. От тях само инж. Бързев аргументира негативния си вот. По негово мнение е трябвало тя да се представи пред тях, за да се добие представа на какъв човек ще бъде поверено управлението на общинско предприятие.

Милена Митева
От Милена Митева юни 3, 2019 10:45
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Swetty юни 3, 11:30

    Защо се налага смяната, при условие, че г-жа Дурева е показала много добри резултати??? Може би целта е да се фалира предприятието?

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 460 443 преглеждания