Тринадесет медала белязаха годината на каратистите

Милена Митева
От Милена Митева декември 27, 2016 12:37

Тринадесет медала белязаха  годината на каратистите

С пет първи места, четири втори и още толкова трети, се завърнаха спортистите от клуб „Будо“ – секция „окинава карате“ към читалище „Харманли“.
Фаворит от клуба стана 15- годишната Стиляна Георгиева. Тя завоюва 4 отличия от четирите дисциплини, в които се яви. Две от тях са златни, а другите сребърни.
Със златни медали се гордеят още Георги Красимиров, Марияна Варналиева и Никола Петков. Със сребърни медали са Симона Андреева, Галя Златарова, Константин Тончев.
Състезанието, на което спортистите от Харманли участваха е национален турнир. Той се състоя на 17 декември в Пловдив. Окинава карате към клуб „Будо“, читалище „Харманли“ участва с 9 състезатели. По правилата, те бяха разпределени в няколко възрастови групи в няколко дисциплини – ката, кумите, оръжия и техники за самозащита. Турнирът премина при висок боен дух и оспорвани срещи между всички каратеки.
На него присъстваха председателят на клуба Господин Бабамов и Станислав Стоянов, който бе част от съдийския състав на турнира.
Главен инструктор на секция окинава карате към клуб „Будо“ – шихан – Кирил Халваджиев е удовлетворен от резултатите на състезателите. Децата тренират и се развиват успешно. „Доволен съм от базата, в която спортуваме и условията са добри.
През новата 2017-та година искам воля и желание от страна на децата.“

Милена Митева
От Милена Митева декември 27, 2016 12:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама