Трима спортисти станаха гордост за Харманли

Милена Митева
От Милена Митева март 5, 2016 10:52

Трима спортисти станаха гордост за Харманли

Шестокласникът Иван Ганчев от ОУ “Иван Вазов“, Харманли, спечели златото от Държавен личен шампионат за момчета и момичета по джудо в София. Състезанието се състоя на 28 февруари в столицата в малката зала на Арена „Армеец“. Надпреварата е организирана от Българската федерация по джудо. Възпитаникът на Георги Георгиев и Васил Димитров от хасковския клуб по джудо се състезава в категория до 60 кг. Той игра 5 срещи, от които 4 спечели с ипон, включително и финала.
За конкуренцията момчето от Харманли коментира: „Добри са, но за мен няма конкуренция, аз тренирам всеки ден по 3-4 часа и ги размазах“, сподели шампиона.
„Тренирам от две години джудо. Имам вече пет медала от които три златни“, гордее се спортистът. „Нашият клуб в Хасково има повече от 40- годишна история и традиции в джудото и винаги е бил от водещите клубове в страната“, допълва момчето.
Още двама състезатели станаха гордост на Харманли.
Росен Карамфилов, който се състезава за КЛАСА, стана шампион на диск при мъжете за
8-ми пореден път. През втория ден на шампионата за хвърляния – „Зимно първенство“ в Балчик, Карамфилов се доближи до 50-метровата граница. Шампионският му опит бе четвъртият  – 48.97 м.
Най-добрата спортистка за 2015-а харманлийката Габриела Петрова записа първия си старт за сезона на троен скок. На балканските игри в зала в Истанбул атлетката скочи 14.32 м още в първия опит. С това Петрова се изравнява с четвъртото си най-добро постижение в света за сезона.

Габриела Петрова

Габриела Петрова

Росен Карамфилов

Росен Карамфилов

Милена Митева
От Милена Митева март 5, 2016 10:52
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.