Трикове за лесно сваляне на грим

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 1, 2018 11:46

Трикове за лесно сваляне на грим

Акценти

  • Най-голямата грешка, която допускат повечето жени при премахването на грима е, че са пестеливи с продукти, които използват.

Свързани публикации

Най-голямата грешка, която допускат повечето жени при премахването на грима е, че са пестеливи с продукти, които използват. Трябва да накисвате памучни тампони с продукта за отстраняване на грим. Целта е да отслабите грима, който е покрил лицето ви и за тази цел, трябва да бъдете щедри с продуктите, които използвате.
Друга грешка, която прави почти всяка жена е да търка очите си, за да премахне грима. Това е голяма грешка. Вместо това се старайте с потупващи движения да остраните замърсявания, като по–този начин не деформирате деликатната кожа около очите.
И накрая – забравяте да миете лицето си до основата на косата и под линията на челюстта, където се трупат замърсявания, ако носите фон дьо тен.
Съвети за отстраняване на грим от очите
Най-ефективният начин да премахнете грима от очите си, дори и водоустойчивата спирала, е да напоите обилно меки памучни тампони с продукта, който използвате за почистване на грим и да ги оставите да постоят върху очите ви за няколко секунди. По този начин гримът ви ще отслабне, без да се налага да търкате.
Когато става въпрос за очите правилото е винаги да работи с потупващи движения, никога, да търкате. Така ще предпазите лицето си от появата на преждевременни бръчки.
Как да премахнете ярко червило?
Ако обичате да носите ярки и наситени червила, специалистите препоръчват да го премахнете от устните си, преди да почистите цялото лице, в противен случай рискувате да размажете цвета върху кожата си, което го прави по-трудно за отстраняване.
Почистване на грима от лицето
Ако имате суха кожа, препоръчително е да използвате кремообразни почистващи препарати или такива, в чиито състав има масла. За мазна или комбинирана кожа използвайте почистващ препарат с по-лека формула, като мицеларната вода.
Премахването на грима е процес, който трябва да бъде реализиран в два етапа. Първо почиствате лицето веднъж, за да премахнете грима, второ минавате още веднъж, за да премахнете всякакви следи от грим и мръсотия.
Ето и най-честите въпроси, които си задава всяка жена относно почистването на грима:
1. Трябва ли да измия лицето си преди лягане?
Отговорът е категорично „Да“, особено ако имате грим на лицето си. Ако искате да се събудите с розова, блестяща кожа, тогава трябва да премахвате ежедневно грима си.
2. Трябва ли да мия лицето си отново на сутринта?
Лицето ви не се замърсява, докато спите, така че реално няма нужда да го миете отново със специален продукт на сутринта.
Всъщност, твърде честото почистване може да доведе до изсушаване на кожата. Ако се събудите с мазен блясък върху лицето си изплискайте малко топла вода, за да разтворите маслата. Можете също така да поставите гореща кърпа на лицето си за няколко минути.
3. Имам ли нужда от тонер?
Много жени използват тонер, защото усещат, че премахват всички следи от мръсотия, масла и грим. Повечето специалисти по красота, обаче смятат, че тонерите не са чак толкова необходими.
Повечето съвременни продукти за премахване на грим вършат страхотна работа дори при отстраняване на най-тежкия грим. Докато тонерът ще премахне от кожата ви всеки грим, той също ви лиши и от естествените масла, които произвежда тялото и вследствие на това да пресуши кожата на лицето. Освен ако нямате мазна кожа или просто обичате конкретен продукт, ви съвтваме да прескочите тонера.
4. Мога ли да използвам мокри кърпички за премахване на грима?
Не, не и не. Повечето жените мислят, че тъй като са създадени, така че да бъдат нежни към бебешката кожа мокрите кърпички са перфектни и за кожата на лицето. В тях обаче липсват каквито и да е съставки за правилното отстраняване на грима, все пак крачетата на бебетата не са покрити с фон дьо тен и сенки за очи, нали?
Ето защо тези кърпички не могат да премахнат ефективно грима и замърсяванията от лицето ви и не бива да се използват с тази цел.
Източник: rozali.com

Сакар нюз
От Сакар нюз декември 1, 2018 11:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.