Три ВУЗ-а се рекламираха пред ученици

Милена Митева
От Милена Митева април 11, 2016 21:15

Три ВУЗ-а се рекламираха пред ученици

Представители на три висши учебни заведения рекламираха условията си пред харманлийски ученици. Срещата с бъдещите студенти се състоя през миналия петък, 1 април. Тя бе организирана от екипа на Културния център в града за единадесетокласници и дванадесетокалсници, които се интересуват от условията за приемането във висшите училища.
Възпитаниците на СОУ “Неофит Рилски“ се запознаха с представената информация в три срещи. По време на първата те се научиха как става приемът в Аграрния университет в Пловдив. Той бе разяснен от доц. Боряна Иванова.
На втората среща учениците изслушаха доцентът по счетоводство – Пападийски от Европейското висше училище по икономика и мениджмънт в същия град. Той заинтригува присъстващите в залата с условия, които те предлагат.
По време на последната среща учениците от „Неофит Рилски“ научиха какви специалности има в Технически университет – Габрово. Представителите от него бяха трима и разясниха освен специалностите и това че училището предлага общежитие и столова, което е в плюс за студентите.
След края и на трите срещи стана ясно, че приемането в училищата зависи от положените условия на самите ученици.
Екипът на културния център обеща да продължава да организира такива срещи и с други ВУЗ-ове по желание на бъдещите студенти.

Милена Митева
От Милена Митева април 11, 2016 21:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 910 646 преглеждания