Три ВУЗ-а се рекламираха пред ученици

Милена Митева
От Милена Митева април 11, 2016 21:15

Три ВУЗ-а се рекламираха пред ученици

Акценти

  • Вестник Харманлийски НОВИНИ, брой 14/651, година XIV, 8-14 април 2016

Свързани публикации

Представители на три висши учебни заведения рекламираха условията си пред харманлийски ученици. Срещата с бъдещите студенти се състоя през миналия петък, 1 април. Тя бе организирана от екипа на Културния център в града за единадесетокласници и дванадесетокалсници, които се интересуват от условията за приемането във висшите училища.
Възпитаниците на СОУ “Неофит Рилски“ се запознаха с представената информация в три срещи. По време на първата те се научиха как става приемът в Аграрния университет в Пловдив. Той бе разяснен от доц. Боряна Иванова.
На втората среща учениците изслушаха доцентът по счетоводство – Пападийски от Европейското висше училище по икономика и мениджмънт в същия град. Той заинтригува присъстващите в залата с условия, които те предлагат.
По време на последната среща учениците от „Неофит Рилски“ научиха какви специалности има в Технически университет – Габрово. Представителите от него бяха трима и разясниха освен специалностите и това че училището предлага общежитие и столова, което е в плюс за студентите.
След края и на трите срещи стана ясно, че приемането в училищата зависи от положените условия на самите ученици.
Екипът на културния център обеща да продължава да организира такива срещи и с други ВУЗ-ове по желание на бъдещите студенти.

Милена Митева
От Милена Митева април 11, 2016 21:15
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.