Три в едно в Орлов дол на 28 октомври

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 18, 2017 07:41

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 39/70, 13-19 октомври 2017

Свързани публикации

Голям празник с много чествания стягат в тополовградското село Орлов дол на 28 октомври. В този ден, освен традиционния местен Димитровденски събор, жителите ще честват 90 години от създаването на местното читалище „Паисий Хилендарски”, за което има подготвена и специална програма.
Освен това, като хора, които силно тачат паметта на Васил Левски, орловдолчани ще отбележат 180-годишнината от неговото рождение. Заедно с това панихида ще бъде почетена паметта на жителите на селото, обесени от турската власт в навечерието на Освобождението на България, за участие в Революционния комитет, основан от самия Апостол на свободата, както и неговата памет. Това ще стане в църквата „Св. Димитър“, в която е пял и самият Дякон.
По инициатива на двама местни жители – инж. Георги Иванов и Петър Величков /вече покойник/, към която се присъединяват местното църковно настоятелство и йеромонах Амвросий и други хора от селото, сега на помощната сграда в двора на храма усилено върви ремонт. С помощта на спонсори от тук, от съседни села и от Тополовград, ускорено върви ремонтът на покрива на тази постройка, която е построена на мястото на някогашното килийно училище в селото, едно от първите не само в този край на България.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 18, 2017 07:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.