Три първи места и един дебютен медал за „Хеброс“

Милена Митева
От Милена Митева февруари 19, 2016 09:35

Три първи места и един  дебютен медал за „Хеброс“

Илия Сивков триумфира на Държавното първенство в Добрич. Атлетът стана първи на дългия скок. Той скочи 6.88 метра, което го доведе до успеха. Отличен резултат спортистът записа и във високия скок. Той постигна 1.95 м, с което отчете второто си първо място в състезанието. Надпреварата се състоя на 17 и 18 февруари в зала „Добротица“.Тя премина отлично и за други две лекоатлетки на „Хеброс“- Михаела Тодорова и Силвия Георгиева.
Михаела стана първа на висок скок при момичета под 16 години. Победата си тя постигна на третия опит, при който летвата бе поставена на 1.50 м.
Силвия Георгиева взе дебютният си медал в дисциплината бягане на 1 500 метра при момичета под 16 години. Тя се класира трета.
Весела Алексиева взе участие в тласкане на гюлле. С резултат 11, 88 м се класира пета с личен резултат. Димитър Господинов стана девети с резултат 12.60. Това участие за атлета на Димитър Карамфилов на такова състезание е дебютно.
Преслава Пачеманова се нареди на втората стълбичка в дисциплината висок скок, след като преодоля височината от 1.55 едва в третия опит.
„Аз бях подготвена за по-висок резултат, но паднах точно преди да скоча и се ударих, което явно ми повлия психически и другите ми опити не бяха добри“, коментира спортистката след състезанието.
Ивет Тодорова и Виктория Иванова участваха в бягането на 60 метра при момичета под 16 години, но за съжаление не се класираха за финал.
Преслава Пачеманова и Николета Стоянова скачаха дълъг скок и при девойки младша възраст. Последният опит на Преси бе 5.04 м, с което се класира пета, а съотборничката й остана на четиринадесета позиция.
Виктория Иванова и Михаела Тодорова участваха в надпреварата на дълъг скок. Петата позиция бе за Виктория, а десетата- за Михаела.
Михаил Христов стана пети на висок скок с резултат 1.70 м при юноши младша. Това е първото му участие в тази възрастова категория.
След състезанието тре-
ньорът на атлетите Димитър Карамфилов сподели, че е доволен от представянето на клуба, тъй като отборът има финалисти и медали. Той добави, че специфичните условия, при които се провеждат тренировките в Харманли, са причината атлети да бъдат лишени от още медали. Господин Карамфилов допълни, че се надява много скоро спортната база, където тренират, да се подобри.

Милена Митева
От Милена Митева февруари 19, 2016 09:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 910 494 преглеждания