Третокласници показаха дух на патриотизъм

Милена Митева
От Милена Митева март 9, 2018 10:41

Третокласници показаха  дух на патриотизъм

Третокласници от ОУ ”Иван Вазов” – Харманли, показаха патриотизъм и български дух. Това стана ден преди Националния празник на страната, 3 март. Тогава възпитаниците на Стефка Грозева представиха рецитал за свободата на страната. В класната стая пред родители и гости от Военен клуб в града звучаха слова и патриотични песни за знайни и незнайни герои паднали за свободата на страната.
Председателят на Военния клуб Кичка Чакърова, сподели, че е горда, че има такива деца. Със сълзи на очи тя благодари за миговете, които са я развълнували. Към талантливите деца тя отправи покана да се включат в конкурс за есе или разказ на тема: „Завръщане към корените”, целта на който е да засили интересът на учениците към родовите им корени, да държи жива родовата памет и чувството на гордост и достойнство, че са наследници на тракийци и малоазийци, да се активизират младите хора в изследването и запазването на родовите корени, да представят авторски идеи и интерпретации по темата, въз основа на разкази и преразкази от членовете на изследвания род, да покажат оригинално мислене.
Наташа Кирякова – директор на училището благодари на децата за поканата и сподели възхищението си от урока по родолюбие, подготвен от тях и класната им ръководителка. Тя поздрави учениците за тяхното желание да участват в различни конкурси и стремежа им да получават високи отличия. Тя сподели, че се гордее с тях и им пожелава да запазят ентусиазма си и в бъдеще.
С изявата си децата показаха, че са усетили духа на миналото и са успели да го възприемат и пресъздадат.

Милена Митева
От Милена Митева март 9, 2018 10:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.