Третокласници показаха дух на патриотизъм

Милена Митева
От Милена Митева март 9, 2018 10:41

Третокласници показаха  дух на патриотизъм

Третокласници от ОУ ”Иван Вазов” – Харманли, показаха патриотизъм и български дух. Това стана ден преди Националния празник на страната, 3 март. Тогава възпитаниците на Стефка Грозева представиха рецитал за свободата на страната. В класната стая пред родители и гости от Военен клуб в града звучаха слова и патриотични песни за знайни и незнайни герои паднали за свободата на страната.
Председателят на Военния клуб Кичка Чакърова, сподели, че е горда, че има такива деца. Със сълзи на очи тя благодари за миговете, които са я развълнували. Към талантливите деца тя отправи покана да се включат в конкурс за есе или разказ на тема: „Завръщане към корените”, целта на който е да засили интересът на учениците към родовите им корени, да държи жива родовата памет и чувството на гордост и достойнство, че са наследници на тракийци и малоазийци, да се активизират младите хора в изследването и запазването на родовите корени, да представят авторски идеи и интерпретации по темата, въз основа на разкази и преразкази от членовете на изследвания род, да покажат оригинално мислене.
Наташа Кирякова – директор на училището благодари на децата за поканата и сподели възхищението си от урока по родолюбие, подготвен от тях и класната им ръководителка. Тя поздрави учениците за тяхното желание да участват в различни конкурси и стремежа им да получават високи отличия. Тя сподели, че се гордее с тях и им пожелава да запазят ентусиазма си и в бъдеще.
С изявата си децата показаха, че са усетили духа на миналото и са успели да го възприемат и пресъздадат.

Милена Митева
От Милена Митева март 9, 2018 10:41
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама