Третокласници от „Христо Ботев“ сътвориха празник на английски език

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 18, 2016 23:36 Updated

Третокласници от „Христо Ботев“ сътвориха празник на английски език

Акценти

  • Облечени в костюми, децата показаха актьорско майсторство и заслужиха аплодисментите на зрителите.

Свързани публикации

Под ръководството на учителите Надя Иванова и Мария Владева, ученици от III A клас на НУ „Христо Ботев“ – Любимец, подготвиха и представиха в празник на английски език. Децата демонстрираха наученото по време на едногодишната си подготовка в специализираните часове, като говориха изцяло на език а на Шекспир.

По време на представянето, те разказаха за любимите си учебни предмети, обичани професии, показаха добри познания за лексиката на английския език, пяха песни за сезоните, месеците и дните от седмицата.

Малките ученици влязоха и в ролята на артисти. С тематични корони на главите, олицетворяващи героите, те представиха баснята „Щурец и мравка“. В същото време на стената вървеше екранна прожекция на епизодите от баснята, за да могат присъстващите в залата по-добре да се ориентират в действията на героите.

Най-забавна бе драматизацията на приказката „Дядо и ряпа“. Облечени в костюми, децата показаха актьорско майсторство и заслужиха аплодисментите на зрителите.

След края на празника директорът на училището Донка Козалиева, благодари на децата за чудесната подготовка, за изразителното и правилно говорене, а на учителите – за усилията и вложеното старание както в часовете, така и за този урок. Тя подари на участниците топки, с които да играят по време на междучасията и в часовете по физическо възпитание.

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова май 18, 2016 23:36 Updated
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама