Трето място за бореца Диан Илчев от Любимец

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова февруари 25, 2016 06:02

Трето място за бореца Диан Илчев от Любимец

Диан Илчев от спортен клуб по борба „Любимец 2015“ – Любимец се класира на трето място в Държавния личен шампионат по свободна борба за кадети. Състезанието се проведе на 18 и 19 февруари в Сливен, а в него участваха 240 състезатели от 47 клуба.

Младата надежда се занимава професионално с борба от една година, но това не му попречи да се нареди на престижно място в крайното класиране. Той се състезава в категория 54 кг, а според треньора на клуба Димитър Тръндев, малко не му е достигнало да се класира на по-висока позиция.

В това Републиканско първенство клубът участва с общо три момчета, но за съжаление останалите две не успяха да достигнат до призови места.

Два месеца по-рано клубът с четири свои състезателя се състезава в турнир по свободна борба „Купата на Тракиец“. Той се проведе през месец декември 2015 в Пловдив, а всяко от момчетата печели бронзов медал в своята категория.

В категория до 32 кг. на трето място се нареди Йордан Вангелов , в категория кадети (54кг.) бронзов медал взе Диан Илчев, Мариян Желязков се класира в категория до 63 кг, а Георги Ангелов – в категория до 85 кг.

В момента тече усилена подготовка за предстоящия Международен турнир по свободна борба, който ще се проведе през м. март в Гълъбово. Въпреки голямата конкуренция треньорът е убеден, че участниците ще се върнат с медали.

Клубът по свободна борба „Любимец 2015“ е създаден през октомври 2015 в новоизградената спортна зала „Марица“. В него тренират момчета от 4 до 11 клас във всички възрастови групи. Треньорът на СКБ „Любимец 2015“ е с амбицията клубът да се развива, а участниците му да печелят първи места в различните състезания.

Снимка: .bul-wrestling.org

 

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова февруари 25, 2016 06:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.