Трето място за бореца Диан Илчев от Любимец

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова февруари 25, 2016 06:02

Трето място за бореца Диан Илчев от Любимец

Диан Илчев от спортен клуб по борба „Любимец 2015“ – Любимец се класира на трето място в Държавния личен шампионат по свободна борба за кадети. Състезанието се проведе на 18 и 19 февруари в Сливен, а в него участваха 240 състезатели от 47 клуба.

Младата надежда се занимава професионално с борба от една година, но това не му попречи да се нареди на престижно място в крайното класиране. Той се състезава в категория 54 кг, а според треньора на клуба Димитър Тръндев, малко не му е достигнало да се класира на по-висока позиция.

В това Републиканско първенство клубът участва с общо три момчета, но за съжаление останалите две не успяха да достигнат до призови места.

Два месеца по-рано клубът с четири свои състезателя се състезава в турнир по свободна борба „Купата на Тракиец“. Той се проведе през месец декември 2015 в Пловдив, а всяко от момчетата печели бронзов медал в своята категория.

В категория до 32 кг. на трето място се нареди Йордан Вангелов , в категория кадети (54кг.) бронзов медал взе Диан Илчев, Мариян Желязков се класира в категория до 63 кг, а Георги Ангелов – в категория до 85 кг.

В момента тече усилена подготовка за предстоящия Международен турнир по свободна борба, който ще се проведе през м. март в Гълъбово. Въпреки голямата конкуренция треньорът е убеден, че участниците ще се върнат с медали.

Клубът по свободна борба „Любимец 2015“ е създаден през октомври 2015 в новоизградената спортна зала „Марица“. В него тренират момчета от 4 до 11 клас във всички възрастови групи. Треньорът на СКБ „Любимец 2015“ е с амбицията клубът да се развива, а участниците му да печелят първи места в различните състезания.

Снимка: .bul-wrestling.org

 

Дияна Атанасова
От Дияна Атанасова февруари 25, 2016 06:02
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.