Треньор по лека атлетика стана почетен гражданин

Милена Митева
От Милена Митева май 19, 2019 07:20

Треньор по лека атлетика  стана почетен гражданин

Треньорът по лека атлетика Димитър Карамфилов е новият почетен гражданин на Харманли. Почетните знаци му бяха връчени от кмета Мария Киркова на Тържествената сесия, провела се на 2 май в Културния център.
В празничното си обръщение към жителите на Харманли кметът Мария Киркова подчерта, че е оптимист за своя град, а постигнатото досега е плод на усилията на всички харманлийци. Поиска заедно да продължат да работят за развитието на родния град.
На нея председателят на ОбС Иван Димитров прочете поздравителни адреси, получени от президента, от председателя на Народното събрание и други институции по повод Празника на града.
Областният управител инж. Станислав Дечев сподели, че когато идва тук, вижда градът все по-приветлив.
„Много по-силно впечатление ми правят хората. Виждам усмихнати и ведри хора, а това означава, че тези, които живеят тук, харесват живота си и обичат града си“, подчерта той.
Успешната работа с лекоатлети и добрите резултати, които те записват в спортни надпревари в България и извън границите й, са една част от заслугите на господин Карамфилов за удостояване с това отличие. Пред гостите в залата той благодари за признанието и обеща да работи за развитието на спорта и за подобряване на успехите на спортистите. Треньорът изрази надеждите си, че с новата материална база работата на него и спортистите ще бъде много по-успешна.
Сред официалните гости, уважили празника на града, бяха народните представители – д-р Георги Станков и Митко Полихронов, заместник областния д-р Стефка Здравкова, кметовете на Свиленград и Любимец -инж. Георги Манолов и инж. Анастас Анастасов, жители и гости.

Колко струваха удоволствията за празника?

Сумата, необходима за тържествата по повод празника на града, бе     24 000 лв. Тя е предвидена за културния календар на Община Харманли. Освен от бюджета, средства има и от спонсори.
Най-скъпото събитие, което жителите на града получиха, бе концертът на 2 май, на който пяха поп певецът Графа и рок групата Grand Illusion. За него похарчената сума е 12 500 лв., като 1 500 лв. са за фойерверките след края на събитието.
Театралната постановка „Когато котката я няма“ бе представена срещу 5 500 лв.
За озвучаване, цветя, хонорари, грамоти и плакети са платени 3 400 лв.
Тържествената сесия с музикално оформление е струвала 2 000 лв.
Изложбата живопис в Културния център струва 600 лв.

В комитета за организиране и провеждане на празника на града са: Цонка Малева, Маргарита Тървалиева, София Нейчева, Тоня Трифонова, Цонка Тончева, Фанка Костукова, Тамер Халил, Светла Георгиева, Снежана Захариева, Паулина Христова, Любомир Андреев, Веса Христова и Митко Иванов.

Милена Митева
От Милена Митева май 19, 2019 07:20
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама