Трансплантация на бъбрек даде надежди за живот на момиче

Милена Митева
От Милена Митева ноември 18, 2016 17:57

Трансплантация на бъбрек даде надежди за живот на момиче

Трансплантацията на бъбрек, за която петна- десетгодишната Саня Чанакова от Харманли чака от 2 години, се осъществи. Тя бе извършена на 25 октомври в клиника в Турция. Донорството от кръстостосан тип стана реалност, след като майката на момичето Славея дари своя бъбрек на мъж от Турция, а неговата 36-годишна съпруга предостави своя на нуждаещата се тинейджърка.
„Късмет изкарахме, че толкова бързо бе намерена двойка, с която да си съвпаднем“, сподели развълнувано майката на Саня.
В момента момичето е в София и посещава ежеседмично контролни изследвания.
„През следващата седмица Саня отново ще посети клиниката в Турция, за да бъде прегледана. Ще й бъдат направени изследвания, които ще установят дали всичко след операцията е нормално“, съобщи майка й.
„Саня е герой, а тези две усмивки на снимката са подарък за всички добри хора, които дариха надежда и помогнаха на сестра ми и майка ми да заминат за Турция, където бе извършена бъбречната трансплантация!“, сподели Мира Станимирова, сестра на Саня.
„Молим се на Бог Саня да приеме безпроблемно бъбрека и скоро отново да се върне към нормалния си живот. Да се върне вкъщи при семейство и приялите си, да започне училище. Още веднъж благодарим на всички, които подкрепиха Саня!“, допълни сестрата на момичето.
Припомняме ви, че една част от средствата за трансплантацията и лечението на момичето (30 хил долара) бяха събирани в кампания от май до октомври.
Майката на момичето благодари на всички отзовали се, като ги помоли да продължават да го правят, тъй като събраните средства от кампанията са изразходвани само за операцията, а момичето ще се нуждае от още средства за контролни прегледи и лекарства, които се приемат месеци след операцията.
„Притесненията в момента са по-големи отколкото преди операцията“, сподели развълнувано обнадеждената майка.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 18, 2016 17:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама