„ТрансГурмеТур“ представи типични за региона кулинарни произведения

Ива Вангелова
От Ива Вангелова май 4, 2018 11:42

„ТрансГурмеТур“ представи типични за региона кулинарни произведения

Кулинарни произведения и напитки, типични за региона, бяха показани на изложението „ТрансГурмеТур“ в Харманли. То се състоя на 1 май в открития ресторант на Градска градина, а входът бе свободен.
В него участваха над 50 представителите на ресторанти, винарни, мандри, пекарни, ферми, читалища, земеделски производители и хоби-готвачи.
Посетителите имаха удоволствието да се насладят на уникални ястия и напитки, някои от които се приготвяха на място пред очите им.
За участниците беше предоставен безплатно рекламен щанд и възможност да представят своите фирми, продукти и услуги. Така те повишиха интереса към тях и ги популяризираха като нови дестинации за развитие на гурме-туризъм.
По време на изложението, освен възможността за безплатна реклама, участниците установиха и полезни контакти и успяха да открият нови контрагенти.
Събитието бе обявено за целия ден, но интересът от страна на посетителите се оказа голям и още до обяд някои производители бяха с опразнени щандове и разпродадена продукция.
Кулинарното изложение се организира от Хасковската търговско-промишлена палата, заедно с колегите им от Одрин, сдружение „Тракийско устойчиво развитие“, със съдействието на сдружение „Юнити“, Община Харманли и сдружение „Бизнесът за Харманли“.
Кметът Мария Киркова при официалното откриване изрази задоволството си от избора точно Община Харманли да бъде домакин на събитието. Тя благодари на организаторите за прекрасната инициатива и призова жители и гости на града да се насладят на уникалната продукция на трудолюбивите производители от региона, както и на изделията, сътворени от ръцете на сръчни майстори.

За най-малките посетители на градската градина, встрани от кулинарните изкушения, в обособен детски кът имаше шатри за рисуване, оцветяване и майсторене на картички. По спечелен проект читалище „Харманли“ и сдружение “Бизнесът за Харманли” бяха предоставили необходимите пособия – гипсови фигурки за оцветяване, бои, четки и листове. Под ръководството на Светла Въжеклиева и Тамер Халил децата се забавляваха, докато родителите им разглеждаха щандовете с продукти.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова май 4, 2018 11:42
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Нели Вълкова май 8, 18:35

    Браво! Прекрасна инициатива! Благодаря, че сте показали продукцията на истински трудолюбивите и родолюбиви хора в областта ни! Би било добре да има по-голяма предварителна информация, за да се наситим да гледаме, опитваме и купуваме тези прекрасни хранителни продукти!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.