„ТрансГурмеТур“ представи типични за региона кулинарни произведения

Ива Вангелова
От Ива Вангелова май 4, 2018 11:42

„ТрансГурмеТур“ представи типични за региона кулинарни произведения

Кулинарни произведения и напитки, типични за региона, бяха показани на изложението „ТрансГурмеТур“ в Харманли. То се състоя на 1 май в открития ресторант на Градска градина, а входът бе свободен.
В него участваха над 50 представителите на ресторанти, винарни, мандри, пекарни, ферми, читалища, земеделски производители и хоби-готвачи.
Посетителите имаха удоволствието да се насладят на уникални ястия и напитки, някои от които се приготвяха на място пред очите им.
За участниците беше предоставен безплатно рекламен щанд и възможност да представят своите фирми, продукти и услуги. Така те повишиха интереса към тях и ги популяризираха като нови дестинации за развитие на гурме-туризъм.
По време на изложението, освен възможността за безплатна реклама, участниците установиха и полезни контакти и успяха да открият нови контрагенти.
Събитието бе обявено за целия ден, но интересът от страна на посетителите се оказа голям и още до обяд някои производители бяха с опразнени щандове и разпродадена продукция.
Кулинарното изложение се организира от Хасковската търговско-промишлена палата, заедно с колегите им от Одрин, сдружение „Тракийско устойчиво развитие“, със съдействието на сдружение „Юнити“, Община Харманли и сдружение „Бизнесът за Харманли“.
Кметът Мария Киркова при официалното откриване изрази задоволството си от избора точно Община Харманли да бъде домакин на събитието. Тя благодари на организаторите за прекрасната инициатива и призова жители и гости на града да се насладят на уникалната продукция на трудолюбивите производители от региона, както и на изделията, сътворени от ръцете на сръчни майстори.

За най-малките посетители на градската градина, встрани от кулинарните изкушения, в обособен детски кът имаше шатри за рисуване, оцветяване и майсторене на картички. По спечелен проект читалище „Харманли“ и сдружение “Бизнесът за Харманли” бяха предоставили необходимите пособия – гипсови фигурки за оцветяване, бои, четки и листове. Под ръководството на Светла Въжеклиева и Тамер Халил децата се забавляваха, докато родителите им разглеждаха щандовете с продукти.

Ива Вангелова
От Ива Вангелова май 4, 2018 11:42
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Нели Вълкова май 8, 18:35

    Браво! Прекрасна инициатива! Благодаря, че сте показали продукцията на истински трудолюбивите и родолюбиви хора в областта ни! Би било добре да има по-голяма предварителна информация, за да се наситим да гледаме, опитваме и купуваме тези прекрасни хранителни продукти!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама