„Тракия икономическа зона“ е сред десетте в класация на „Файненшъл таймс“

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 10, 2019 08:18

Акценти

  • В Пловдив има 75 000 заети в производството.
  • 2,5% безработица в града и 4% в региона, превръща този регион във водещ индустриален и образователен център.

Свързани публикации

„Тракия икономическа зона“ край Пловдив e сред първите десет в класация на „Файненшъл таймс“ за най-атрактивните места за чуждестранни инвестиции.

Кметът Иван Тотев е поканен да участва в церемонията по награждаване на FDI Location Awards (Наградите за преки чуждестранни инвестиции). Победителите получава сертификат по време на церемония, която се организира във френския град Кан на 12 март.

На форума са поканени кметове, официални лица и професионалисти от агенциите за насърчаване на инвестициите, където да отбележат победителите от класацията за „Най-успешните места по света“.

Пловдив и Тракия икономическа зона са отличени за трета поредна година в класацията за инвестиции, като в това издание две са категориите, в които градът взима участие – „Възвръщаемост на инвестициите“ и „Образование, умения и обучение“. Тя оценява добрия микроклимат за инвестиции, резултат от устойчивостта в производството.

Вече над 100 международни компании имат фабрики в региона, а голяма част от тях отчитат разширяване на инвестициите си.

Признанието е на FDI Magazine’s Global Cities of the Future 2018/19, FDI Strategy Awards 2018 (Стратегически награди за преки чуждестранни инвестиции 2018); Polish Cities of the Future 2019/20 (Градовете на бъдещето 2019/20, Публикувани през 2019); FDI Reinvestment and ROI Rankings (Преки чуждестранни инвестиции: Рейтинги за реинвестиране и възвръщаемост на инвестициите).

Между 5 и 8 международни компании влизат средно на година в икономиката на Пловдив. Данните показват непрекъснато разкриване на нови работни места и достигане на 75 000 заети в производството, 2,5% безработица в града и 4% в региона, което превръща Пловдив във водещ индустриален и образователен център.

Източник: Катя Стайкова

Сакар нюз
От Сакар нюз февруари 10, 2019 08:18
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.