Тракийци участваха в тържествата на Петрова нива

Милена Митева
От Милена Митева август 26, 2014 16:13

Тракийци участваха в тържествата на Петрова нива

Акценти

  • Заря проверка с подчинени роти и представители на различни военни части впечатлиха харманлийци
  • Домакин на тържествата бе кметът на Малко Търново – Илиян Янчев
  • Красимир Премянов председател на Съюза на Тракийските Дружества в България се поклони и направи обръщение към тракиците

Свързани публикации

Членове на Тракийското дружество “Бойко Чавдаров“ – Харманли, присъстваха на  традиционните тържествата по случай 111-тата годишнина от Илинденското – Преображенско въстание. Те се състояха в историческата местност Петрова нива край Малко Търново на 23 и 24 август. Групата от 55 човека станаха свидетели на 40-минутна възстановка на бележития конгрес  от 1903 година, на който се е взело решението за избухването на въстанието.

Заря-проверка с подчинени роти и представители на различни военни части впечатлиха харманлийци. Пресъздадената обстановка накара тракийците да се почувстват в „своето оборище“ , както сподели Маргарит Петров, председател на тракийците.

Кулминациите на тържествата бяха подчинени за историята на Съюза на тракийските дружества. На тях без политически пристрастия и ангажименти присъства министърът на културата Мартин Иванов и вицепрезидентът Маргарита Попова.

Домакин на тържествата бе кметът на Малко Търново – Илиян Янчев, който припомни най-важните моменти от Илинденската-Преображенска епопея, и Георги Първанов, президент на България ( 2002-2012 година.)

Красимир Премянов – председател на Съюза на Тракийските Дружества в България, също се поклони и направи обръщение към тракийците.

снимка: интернет

Милена Митева
От Милена Митева август 26, 2014 16:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама