Тракийци участваха в тържествата на Петрова нива

Милена Митева
От Милена Митева август 26, 2014 16:13

Тракийци участваха в тържествата на Петрова нива

Акценти

  • Заря проверка с подчинени роти и представители на различни военни части впечатлиха харманлийци
  • Домакин на тържествата бе кметът на Малко Търново – Илиян Янчев
  • Красимир Премянов председател на Съюза на Тракийските Дружества в България се поклони и направи обръщение към тракиците

Свързани публикации

Членове на Тракийското дружество “Бойко Чавдаров“ – Харманли, присъстваха на  традиционните тържествата по случай 111-тата годишнина от Илинденското – Преображенско въстание. Те се състояха в историческата местност Петрова нива край Малко Търново на 23 и 24 август. Групата от 55 човека станаха свидетели на 40-минутна възстановка на бележития конгрес  от 1903 година, на който се е взело решението за избухването на въстанието.

Заря-проверка с подчинени роти и представители на различни военни части впечатлиха харманлийци. Пресъздадената обстановка накара тракийците да се почувстват в „своето оборище“ , както сподели Маргарит Петров, председател на тракийците.

Кулминациите на тържествата бяха подчинени за историята на Съюза на тракийските дружества. На тях без политически пристрастия и ангажименти присъства министърът на културата Мартин Иванов и вицепрезидентът Маргарита Попова.

Домакин на тържествата бе кметът на Малко Търново – Илиян Янчев, който припомни най-важните моменти от Илинденската-Преображенска епопея, и Георги Първанов, президент на България ( 2002-2012 година.)

Красимир Премянов – председател на Съюза на Тракийските Дружества в България, също се поклони и направи обръщение към тракийците.

снимка: интернет

Милена Митева
От Милена Митева август 26, 2014 16:13
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.