Тост вдигнаха за златните си сватби двойки с 50-годишен брак

Милена Митева
От Милена Митева ноември 26, 2017 18:54

Тост вдигнаха за златните си сватби двойки с 50-годишен брак

Акценти

  • Вестник Сакарнюз, брой 45/76, 27 24-30 ноември 2017

Свързани публикации

Двадесет и три двойки се събраха в Харманли, за да отпразнуват заедно своите златни сватби. Ден преди големия християнски празник Въведение Богородично в ресторант снек бар „Турист“ празненството започна с „първи брачен танц” и разрязване на голяма торта. На честването, възпитаници на ДГ ”Детски свят” поздравиха юбилярите, като им пожелаха още дълги години семеен живот. Архиерейският наместник Живко Петров и свещеник Георги Дановски отслужиха Водосвет за здраве и благоуспяване. Под звуците на „Многая лета”, юбилярите се поздравиха взаимно, а тържеството продължи с празничен обяд. Изненади за юбилярите имаше по време на цялото честване.
Семейство Баневи, които бяха сред празнуващите двойки, получиха сюрприз от децата си. На събитието дойдоха двете им дъщерите, първородният им внук Борислав и най-малките наследници на фамилията 7-годишният правнук Давид и правнучката Теофана, която е само на 1 годинка. Те поднесоха на „златната булка” Петра булченски букет. От две дъщери, двама зетя, трима внука и една правнучка се състои семество Баневи. На тържеството те споделиха и щастието си от това, че бележат троен празник, защото освен 50-годишния си семеен живот голямата им дъщеря чества 30-та годишнина от сватбата си, а малката е вече 20 години омъжена.
Присъстващите получиха и подаръци от организаторите – ДСЖ, които събират семейни двойки с 50-годишен брак за шестнадесети път. На събитието присъства и народният представител Николай Динков. Покани за празника имаха 37 семейства от общината. Повод за отсъствието на някои бе лошо здравословно състояние.

Какво сподели една от двойките за тайната на щастливият брак ще разберете в следващото интервю.

This slideshow requires JavaScript.

Генчо Вълев на 70 години от Харманли и съпругата му Росица са учили заедно в селскостопански техникум. Там е пламнала любовта им и са създали семейство. Имат две дъщери – Валентина и Красимира. Валентина живее със семейството си в София и има един син, а Красимира в Харманли и има дъщеря и син. Внучката им завършва висше образование в Германия, а в момента работи в Англия.
Другият им внук завършва в София и преди дни е получил диплома за инженер. Малкият им внук работи в Стара Загора.

Как се чувствахте преди 50 години, когато сключихте брак?
Бяхме много щастливи, ние бяхме още като деца. Когато се оженихме, живеехме на квартира, после си купихме апартамент, гледахме си децата изучихме ги. А сега сме в къща двамата само, младите си гледат семейството и си вървят по пътя.

Какво трябва да бъде едно семейство, за да има успешен брак?
Според мен трябва да има компромиси и отстъпки и от двете страни. Като се съберат два различни ума трябва да се разбират в живота. Човек може да сгреши някъде, но трябва и да се прощава. Това е животът.

Защо според Вас браковете на младите хора в днешно време не са така успешни както в миналото?
Защото имат големи претенции и никой не отстъпва. Всеки казва „аз съм”, но и животът е много труден сега. Съвсем друг беше при нас. Младите са умни хора, трябва да разберат, че не се оправя работата с развод и с побой. Просто не трябва да има насилие, а разбирателство. Сега не сключват и бракове, значи нямат намерение да живеят заедно, а си казват че се обичат и че ще живеят заедно до веки веков! Да, ама не…!

Какъв съвет ще дадете на бъдещите младоженци, какво ще ги посъветвате?
Пожелавам на младите хора също да си създадат гнезда, да си отгледат и да се радват на тях.

Праз 2016 година празнуващите бяха 20 двойки

This slideshow requires JavaScript.

Милена Митева
От Милена Митева ноември 26, 2017 18:54
Напиши коментар

1 Коментар

  1. харманли ноември 26, 19:03

    Организатори само ДСЖ ли са . Преди време общината също участваше.Сега като гледам снимките на официалните гости християнския празник се е превърнал в партийно мероприятие на една от партиите.

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама