Тополовградското читалище с нов стар председател

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 24, 2015 02:57

Тополовградското читалище  с нов стар председател

Акценти

  • Вестник Сакарско Ехо, брой 39/1495, година LXXХ, 23 - 29 октомври 2015 г.,

Свързани публикации

Само 54 от общо 170 членове на читалище „Св.Св.Кирил и Методий 1894” се явиха на общото отчетно изборно събрание за периода 2012/2015 г. Поради тази причина събранието започна с един час по-късно от първоначално обявения в 16.30 ч. своята работа, за да отговори на изискванията на своя устав и Закона за народните читалища.
Форума на тополовградското културно и просветно средище премина стегнато и организирано, според обявения и приет без възражения дневен ред. Последователно бе отчетена като добра, многообразна и успешна дейността на читалището и бяха посочени пропуските и проблемите през трите години.
След това и финансовия отчет на Проверителната комисия за посочения по-горе период, изнесени съответно от председателя Трифон Ламбов и неговия колега на ПК Кирил Киров. Приети бяха и насоки за работата през следващия период 2015/2018 г.
Избрано бе Настоятелство в състав от 11 члена: Трифон Ламбов, Красимира Ятакчиева, Ваня Василева, Атанас Баев, Мария Дюлгерова, Петко Дечев, Димитър Хаджиев, Ваня Иванова, Атанас Башаев, Пепа Теодосиева и Васил Белев, като последните трима са нови. За председател на читалището бе избран отново Трифон Ламбов.
В Проверителната комисия /ПК/ влязоха Кирил Киров, Пенка Дюлгерова и Пенка Колева. Приет бе и един нов член на читалището, с което работата на събранието завърши.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 24, 2015 02:57
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама