Тополовградският театър събра много аплодисменти в Пловдив

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 12, 2018 09:00

Тополовградският театър събра много аплодисменти в Пловдив

Много аплодисменти събраха тополовградски театрали в Пловдив. На 27 и 28 юли Театърът на комедията „Велко Кънев“ при читалище „Св. Св. Кирил и Методий- 1894“ – Тополовград ,гостува на Район „Южен“ – Община Пловдив, по покана на неговия кмет Борислав Инчев. Там актьорите – любители от малкия сакарски град представиха спектакъла „Женско царство“ от Ст. Л. Костов.
Представлението се състоя в залата на читалище „Иван Вазов“, кв. „Коматево“, на 27 юли пред препълнената доста преди започването на представлението зала. „Женско царство“ донесе много смях и веселие на всички, които избраха да бъдат там в този ден. Радостно за гостите от Тополовград бе това, че в салона бяха и доста тополовградчани или техни потомци, живеещи в този град.
На 31 юли големият актьор Велко Кънев, чието име носи тополовградският театър, щеше да навърши 70 години, затова спектакълът бе посветен на него с цялата си признателност и любов на тополовградските актьори и гости.
Ръководството и цялата група са благодарни на пловдивчани и гости на квартала, които въпреки лошото време препълниха залата и създадоха чудесна за актьорска изява атмосфера и възнаградиха актьорите с дълги и бурни аплодисменти за тяхната майсторска игра.
Благодарности отправиха и към господин Инчев за поканата да гостуват тяхна сцена и за прекрасната организация на посещението им, създадена от Павел Милушев – зам.-кмет, инж. Евтимия Първанова, началник отдел „Екология, здравеопазване, образование и социални дейности“, Петя Шаркова, гл. експерт „Образование и култура“.
Зам.-кметът на Тополовград Маргарита Георгиева благодари на кмета за топлото посрещане и перфектната организация. Той получи подарък икона на Божията майка, изработена от художника Христо Дюлгеров и почетен медал на читалище „Св. Св. Кирил и Методий- 1894“ за принос в културното сътрудничество.
На другия ден – събота, трупата направи обиколка на Пловдив и Стария град с екскурзовод, осигурен от община Пловдив, след което доволни от играта си, видяното и установените нови познанства и приятелства, отпътуваха за Тополовград.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 12, 2018 09:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.