Тополовградският театър събра много аплодисменти в Пловдив

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 12, 2018 09:00

Тополовградският театър събра много аплодисменти в Пловдив

Много аплодисменти събраха тополовградски театрали в Пловдив. На 27 и 28 юли Театърът на комедията „Велко Кънев“ при читалище „Св. Св. Кирил и Методий- 1894“ – Тополовград ,гостува на Район „Южен“ – Община Пловдив, по покана на неговия кмет Борислав Инчев. Там актьорите – любители от малкия сакарски град представиха спектакъла „Женско царство“ от Ст. Л. Костов.
Представлението се състоя в залата на читалище „Иван Вазов“, кв. „Коматево“, на 27 юли пред препълнената доста преди започването на представлението зала. „Женско царство“ донесе много смях и веселие на всички, които избраха да бъдат там в този ден. Радостно за гостите от Тополовград бе това, че в салона бяха и доста тополовградчани или техни потомци, живеещи в този град.
На 31 юли големият актьор Велко Кънев, чието име носи тополовградският театър, щеше да навърши 70 години, затова спектакълът бе посветен на него с цялата си признателност и любов на тополовградските актьори и гости.
Ръководството и цялата група са благодарни на пловдивчани и гости на квартала, които въпреки лошото време препълниха залата и създадоха чудесна за актьорска изява атмосфера и възнаградиха актьорите с дълги и бурни аплодисменти за тяхната майсторска игра.
Благодарности отправиха и към господин Инчев за поканата да гостуват тяхна сцена и за прекрасната организация на посещението им, създадена от Павел Милушев – зам.-кмет, инж. Евтимия Първанова, началник отдел „Екология, здравеопазване, образование и социални дейности“, Петя Шаркова, гл. експерт „Образование и култура“.
Зам.-кметът на Тополовград Маргарита Георгиева благодари на кмета за топлото посрещане и перфектната организация. Той получи подарък икона на Божията майка, изработена от художника Христо Дюлгеров и почетен медал на читалище „Св. Св. Кирил и Методий- 1894“ за принос в културното сътрудничество.
На другия ден – събота, трупата направи обиколка на Пловдив и Стария град с екскурзовод, осигурен от община Пловдив, след което доволни от играта си, видяното и установените нови познанства и приятелства, отпътуваха за Тополовград.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 12, 2018 09:00
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама