Тополовградските творци на словото представиха своята Антология

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 19, 2019 15:32

Тополовградските творци  на словото представиха своята Антология

Акценти

  • Вестник „Сакарнюз“, #47/176, 20 декември 2019 г. – 9 януари 2020 г.

Свързани публикации

Автори на словото от Тополовград представиха първата своя Антология. Това стана на Литературна вечер, състояла се в читалището на Сакарския град на 13 декември. В красиво и стилно оформеното издание на издателство СД „Константин М – Петров и сие“, с предпечатна подготовка и дизайн от Константин Враджалиев, са включени творби от 18 автори. Шестнадесет от тях са поети, а двама са представени като прозаици. Шест от включените поети не са вече между живите. Както каза водещата Райна Зотова, секретар на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“, „те – Илко Карайчев, Костадин Ламбов, Кунчо Палазов, Ларра Данкова, Митко Енчев и Стана Димитрова са между звездите и ни гледат от там“.
Присъстващите автори, Вълка Плякова, Геновева Диманова, Димитър Белев, Иван Кукучев, Лиляна Зафирова, Минка Тополова, Николай Дялков, Петко Илиев, Петя Бойчева, Тонка Славкова и Тянка Лозева, представиха свои произведения, включени в Антологията. Част от тях направиха това сами, а на другите творбите им бяха четени от актьорите Таня Стамова и Димитър Куманов. Водещи на Литературната вечер бяха известните в цяла България поети Геновева Диманова и Николай Дялков, които разказаха и за това как е възникнала и осъществена инициативата за издаването на книгата.
От името на включените автори госпожа Диманова подари няколко екземпляра от изданието на читалищната библиотека. За този жест тя получи благодарността и пожеланията за нови успехи от председателя на Настоятелството Трифон Ламбов, който даде на творците няколко бутилки червено вино.
В края на вечерта творците получиха поздрави от името на кмета на общината, а Красимира Ятакчиева, началник отдел ОбА отбеляза, че творчество им е гордост не само за Тополовград, а и за цяла България.
Подаръци и цветя на авторите от името на кмета Божин Божинов поднесе неговият заместник Хараламби Мочев. Дълго след това продължи даването на автографи от тополовградските творци на многобройните почитатели.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 19, 2019 15:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 445 531 преглеждания