Тополовградските абитуриенти получиха дипломите си и бяха изпратени от училище

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 6, 2020 07:40

Тополовградските абитуриенти получиха дипломите си и бяха изпратени от училище

Акценти

  • Регионален вестник, # 26/910 година XVII, 3 - 9 юли 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

Дванадесетокласниците – абитуриенти от СУ „Д – р Петър Берон“ – Тополовград, бяха изпратени и получиха дипломите си на 26 юни на тържество в двора на образователната институция.
То започна с предаване на знамето от досегашните знаменосец и асистенти на следващите негови носители. След това абитуриентите от 12.а клас, с класен ръководител Динко Господинов, и 12.б, с класен ръководител Ина Карайчева, се качиха на импровизирания подиум. На водена от Тинка Сакарска и Тенчо Георгиев програма поздравление към момичетата и момчетата от Випуск 2020 поднесе директорът Соня Пулева-Божилова, която им пожела щастлив и успешен път в живота и никога да не забравят училището и родния си град.
От името на кмета на общината Божин Божинов приветствено слово прочете зам.-кметът Антоанета Палазова, която пожела на зрелостниците успех във всичките им начинания и да се завърнат за реализация в родния край.
Доскорошните ученици благодариха на ръководството на училището и преподавателите си за грижите и търпението през всичките години до завършването им. Те подариха картина на директора на училището, която да остане за спомен от техния випуск. Връчени бяха награди и отличия на най-добри ученици от випуска. Пълна отличничка е Доника Божинова, която получи златен символ и грамота от Общината и златен медал, грамота и подарък флаш памет от училището.
Останалите, които получиха награди, за отличния си успех – сребърен медал, грамота и флаш памет, са: Мая Божинова, Кристиян Михалев, Кристиян Кръстев, Габриела Георгиева, Боян Кьосениколов и Тереза Андонова.
От името на настоятелството на читалище „Св. Св. „Кирил Методий – 1894“ неговият секретар, Райна Зотова, раздаде награди на изявените самодейци Пламена Златкова и Тереза Андонова.
Връчени бяха и дипломите за завършено средно образование, които са 20 от общо 42-та зрелостници – редовно обучение, успели да издържат матурата на първата сесия. Освен дневна форма, в училището се обучават още 26 дванадесетокласници, които са на самостоятелна или задочна форма на обучение.
Официални гости на събитието бяха: Силвия Георгиева – Председател на ОбС – Тополовград, зам.-кметът Антоанета Палазова, н-к отдел ХСД Красимира Ятакчиева, бивши учители от СУ-то и др., както и много родители, роднини и граждани.
Тържеството по изпращането на абитуриентите на Тополовград тази година бе скромно, съобразено с настоящата противоепидемична обстановка в страната.
Все още стои открит въпросът за абитуриентския бал, като желанието на зрелостниците е той да се състои. Остава да бъде избрана подходяща дата.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 6, 2020 07:40
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама