Тополовградски съдебен район – с двама нотариуси

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 3, 2019 12:55

Тополовградски съдебен район – с двама нотариуси

Двама нотариуси ще има вече в Тополовград, които трябва да стъпят в длъжност на 23 февруари. Милена Благоева и Радостина Цанева са кандидатите, които са спечелили двете места за района на обявения през миналата година конкурс от Министерството на правосъдието. Първата от тях е от София, а втората е от Пловдив. И двете досега са работили като помощник-нотариуси и са с достатъчно опит в тази сфера.
След излизането на Заповедта на министъра на правосъдието в края на миналата година, с която се обявяват спечелилите конкурса, те имат два месеца време да се подготвят да изпълнят всички изисквания на Закона за нотариусите и нотариалната дейност – да се регистрират в Регистъра на Нотариалната камара, да си осигурят работни помещения според изискванията на закона, да положат клетва пред Съвета на нотариусите. В случая полагане на клетва на нотариусите за Тополовград не се налага, тъй като те са я положили като помощник-нотариуси.
Милена Благоева е посочила Тополовград като свой първи избор, а Радостина Цанева като трети. В случай, че някоя от тях се откаже, мястото ще се заеме от Михаил Бакалов от Бургас, който също е бил помощник-нотариус.
Досега в Тополовград нотариус не е имало, а тази дейност се изпълняваше от съдията по вписванията в Районния съд Славчо Грозев.
Конкурсът беше за 75 места в 57 града. Заради слаби резултати обаче няма да има нови нотариуси във Велики Преслав, Котел, Крумовград, Омуртаг и Харманли, а в Ивайловград е запълнено само едно от двете вакантни места.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 3, 2019 12:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама