Тополовградски съдебен район – с двама нотариуси

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 3, 2019 12:55

Тополовградски съдебен район – с двама нотариуси

Двама нотариуси ще има вече в Тополовград, които трябва да стъпят в длъжност на 23 февруари. Милена Благоева и Радостина Цанева са кандидатите, които са спечелили двете места за района на обявения през миналата година конкурс от Министерството на правосъдието. Първата от тях е от София, а втората е от Пловдив. И двете досега са работили като помощник-нотариуси и са с достатъчно опит в тази сфера.
След излизането на Заповедта на министъра на правосъдието в края на миналата година, с която се обявяват спечелилите конкурса, те имат два месеца време да се подготвят да изпълнят всички изисквания на Закона за нотариусите и нотариалната дейност – да се регистрират в Регистъра на Нотариалната камара, да си осигурят работни помещения според изискванията на закона, да положат клетва пред Съвета на нотариусите. В случая полагане на клетва на нотариусите за Тополовград не се налага, тъй като те са я положили като помощник-нотариуси.
Милена Благоева е посочила Тополовград като свой първи избор, а Радостина Цанева като трети. В случай, че някоя от тях се откаже, мястото ще се заеме от Михаил Бакалов от Бургас, който също е бил помощник-нотариус.
Досега в Тополовград нотариус не е имало, а тази дейност се изпълняваше от съдията по вписванията в Районния съд Славчо Грозев.
Конкурсът беше за 75 места в 57 града. Заради слаби резултати обаче няма да има нови нотариуси във Велики Преслав, Котел, Крумовград, Омуртаг и Харманли, а в Ивайловград е запълнено само едно от двете вакантни места.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 3, 2019 12:55
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.