Тополовградски певци се завърнаха с много награди от Чепеларе

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 13, 2019 07:24

Тополовградски певци се завърнаха  с много награди от Чепеларе

Тополовградски певци се завърнаха с много награди от фестивала за шлагерна и стара градска песен „Полъх от минали мечти“ в Чепеларе. Той се състоя от 28 до 30 юни, а талантливите изпълнители от мъжката вокална група „Авролева“, с ръководител Стойчо Чобанов бяха отличена с три първи места.
Групата спечели първа награда в раздел „Стари градски песни“. С подобно отличие бе удостоен и певеца Васил Белев.
Първа награда за съпровод получиха музикантите Стойчо Чобанов и Георги Стойчев.
С трета, за изпълнение на стара градска песен бе отличен Тодор Николов.
Журито, с председател Христо Кидиков бе впечатлено от високото художествено ниво на изпълненията на тополовградските участници и от добре подбраният им репертоар, напълно съответстващ на критериите на фестивала.
С последната си изява тополовградските певци за пореден път доказаха музикалната слава на сакарския град. На този фестивал те за първи път се явиха с новите си сценични костюми, дарени на групата от Катя Касабова. “Благородният й жест, която е сред традиционните дарители на Международния театрален фестивал „Велко Кънев“ и на читалищните състави, допълнително мотивира изпълнителите. Това дарение ги увери, че големият им талант се радва не само на високото признание на специалистите, а и на подкрепата на всички, които са се докоснали до тяхното изкуство”, споделя ръководителят.

За участието си в песенния фестивал в Чепеларе мъжката вокална група бе съпроводена от зам.-кмета Маргарита Георгиева, началника на отдел „Хуманитарни и социални дейности“ Красимира Ятакчиева и от Трифон Трифонов, председател на Настоятелството на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“.

Националният фестивал в Чепеларе, е сред най- престижните където се изпълняват стари градски и шлагерни песни в България. Във фестивалната програма се изявиха много певчески формации и индивидуални изпълнители, като представителите на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ победиха в сериозна конкуренция.
Кметът на община Чепеларе, Славка Чакърова покани тополовградските певци да се изявят на националните хайдушки празници „Капитан Петко войвода“ през месец септември 2019 г.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев юли 13, 2019 07:24
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама