Тополовградчанин се зае да почисти захрастен път

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 22, 2020 08:04

Тополовградчанин се зае да  почисти захрастен път

Борислав Карапачов по собствена инициатива се е заел да разчиства пътя от Тополовград за Вишеград от безбройните храсти, тръни, висящи клони. Това той прави вече няколко седмици, а понякога му помага баща му Никола Карапачов или племенника му Ангел Стамов.
„Често минавам по този път, по който се отива и до семейната ни вила. Постоянно срещам много хора от града, както и техни гости, да се движат пеша по-него, разхождайки се сред природата“, споделя той и продължава. „От тук минават и много коли, било до ресторанта „Сакар“, до хижата на ДЛС или отивайки на разходка по-нагоре по пътя. Това е пътят, по който отиват на работа и служителите в бившето поделение на Вишеград, както и камиони, които извозват дървесина. Сега, след падналия тежък и мокър сняг, на много места той бе почти затворен от наведени или паднали клони, храсти, дървета. Ходих да питам до Горското и до Пътното мога ли да взема да го разчиствам и да не би някой да ме глоби за това. От там ме увериха, че няма проблеми. Пътят не е от Републиканска пътна мрежа и се оказа, че никой не се интересува от неговото състояние. Запретнах ръкави, както се казва, и започнах. Работата върви бавно, защото захрастяването е голямо и изисква много внимание и търпение. Смятам да разчистя до отбивката за бившата хижа „Боряна“, макар, че и нагоре, чак до самия връх „Вишеград, положението не е по-различно. Надявам се други да продължат по-нататък, за да може нормално да се пътува по този иначе хубав път.“ Така завърши историята за своята инициатива Борислав. Ако към него се присъединят други институции, Общината, поделението „Вишеград“, ДЛС и всички, които ползват, пътят ще стане още по-приятно място за разходки и пътуване из Сакар планина.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев февруари 22, 2020 08:04
Напиши коментар

1 Коментар

  1. Пепа Недева февруари 24, 19:43

    Не е чудно, че Борислав се е заел с такава трудна и неблагодарна задача – в неговия род мъжете са много трудолюбиви. Дядо му Борис беше много организиран и деен човек и така бе възпитал и тримата си сина, а явно и внуците. Да е жив и здрав Борислав!

    Отговори на този коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.