Тополовградчанин благоустроява красиво място в Сакар планина

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 9, 2018 17:35

Тополовградчанин благоустроява  красиво място в Сакар планина

Нов дървен мост, допълващ къта за отдих в Сакара, изгради тополовградчанинът Наско Мераков. Той ще благоустрои създадената вече от него приятна атмосфера около трите заслона, наречени с женски имена – Калина, Алина и Дария.
Мястото се намира на около 5 км от града и става все по-привлекателно за жители и гости на сакарската община. Има изградено и външно огнище за барбекю, чешма, направена след 24 метра сондаж и направена имитация на кладенец с циментово корито и кран за водата.
Над последната придобивка – дървения мост над крайпътната канавка, след пълното му завършване ще има арка с надпис „Добре дошли”.
Още много неща е намислил инициативният и предприемчив тополовградчанин, който отделя почти всичкото си свободно време да направи това място още по-красиво и приятно за посещения и пребиваване в него.
Наско е много благодарен на хората и фирмите, които му помагат в неговото благородно дело. Основното му притеснение за бъдещето на този кът е неговото опазване, поддържане и съхранение. С горчивина разказва как някои от посетителите, вместо да се насладят на обстановката и природата наоколо, замърсяват всичко с боклуци, местят безразборно маси и пейки, които не са предвидени за това, горят ценен дървен материал, издирен с много труд за постигане на по-голям ефект и красота на мястото. Недобросъвестни посетители пък са изпълнили коритото за водата с камъни, в следствие на което се е задръстила тръбата и се е създал сериозен проблем. Въпреки всичко Наско Мераков не се отказва и вярва, че разумните посетители ще са все повече и е решил докрай да изпълни своя замисъл, за да имат тополовградчани прекрасно място, с което да се гордеят и с удоволствие да водят своите гости тук.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 9, 2018 17:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 278 179 преглеждания