Тополовградчанин благоустроява красиво място в Сакар планина

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 9, 2018 17:35

Тополовградчанин благоустроява  красиво място в Сакар планина

Нов дървен мост, допълващ къта за отдих в Сакара, изгради тополовградчанинът Наско Мераков. Той ще благоустрои създадената вече от него приятна атмосфера около трите заслона, наречени с женски имена – Калина, Алина и Дария.
Мястото се намира на около 5 км от града и става все по-привлекателно за жители и гости на сакарската община. Има изградено и външно огнище за барбекю, чешма, направена след 24 метра сондаж и направена имитация на кладенец с циментово корито и кран за водата.
Над последната придобивка – дървения мост над крайпътната канавка, след пълното му завършване ще има арка с надпис „Добре дошли”.
Още много неща е намислил инициативният и предприемчив тополовградчанин, който отделя почти всичкото си свободно време да направи това място още по-красиво и приятно за посещения и пребиваване в него.
Наско е много благодарен на хората и фирмите, които му помагат в неговото благородно дело. Основното му притеснение за бъдещето на този кът е неговото опазване, поддържане и съхранение. С горчивина разказва как някои от посетителите, вместо да се насладят на обстановката и природата наоколо, замърсяват всичко с боклуци, местят безразборно маси и пейки, които не са предвидени за това, горят ценен дървен материал, издирен с много труд за постигане на по-голям ефект и красота на мястото. Недобросъвестни посетители пък са изпълнили коритото за водата с камъни, в следствие на което се е задръстила тръбата и се е създал сериозен проблем. Въпреки всичко Наско Мераков не се отказва и вярва, че разумните посетители ще са все повече и е решил докрай да изпълни своя замисъл, за да имат тополовградчани прекрасно място, с което да се гордеят и с удоволствие да водят своите гости тук.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев октомври 9, 2018 17:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама