Тополовградчани спечелиха дело за ловните полета на Планиново

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 6, 2017 10:31

Тополовградчани спечелиха дело за ловните полета на Планиново

Съдебният спор за ловните полета край Планиново приключи в полза ловците от Тополовград. Новината съобщиха председателят на СЛР „ЛРД – Тополовград” Гошо Митрев и адвокатът на дружеството – Кера Спирова.
Това стана ясно, след като от страна на ЛС „Сакара” – Свиленград, не са подали касационна жалба пред ВКС в София в рамките на едномесечния период, определен им от Апелативния съд в гр. Бургас, след решението му по воденото вече повече от седем години дело за правото на ползване на ловните територии около село Планиново. Този срок е изтекъл в началото на юли.
Ямболският окръжен (ЯОС) съд постанови със свое решение от 14 декември 2016 г., с което „признава за установено по отношение ЛС „Сакара“, гр. Свиленград, че Ловната дружинка с. Планиново не е прекратила членството си в СЛР „Ловно рибарско дружество – Тополовгрод“. Признава за установено по отношение ЛС „Сакара“ гр. Свиленград, че Ловната дружинка с. Планиново не е член на ЛС „Сакара”, гр. Свиленград. Прогласява нищожността на решенията, взети по протокол №1/27.08.2010 г. от Общото събрание на Ловната дружинка с. Планиново.
Осъжда ЛС „Сакара“ да заплати на СЛР „Ловно рибарско дружество – Тополовград“ 951,41 лв. за направените по делото разноски.
Така приключва този дългогодишен спор в съда за богатите на лов планиновски ловни полета и за това кой има право да ги ползва – сегашната или някогашната Ловна дружинка в с. Планиново. Правото получи сега действащата дружинка.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 6, 2017 10:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 919 293 преглеждания