Тополовградчани спечелиха дело за ловните полета на Планиново

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 6, 2017 10:31

Тополовградчани спечелиха дело за ловните полета на Планиново

Съдебният спор за ловните полета край Планиново приключи в полза ловците от Тополовград. Новината съобщиха председателят на СЛР „ЛРД – Тополовград” Гошо Митрев и адвокатът на дружеството – Кера Спирова.
Това стана ясно, след като от страна на ЛС „Сакара” – Свиленград, не са подали касационна жалба пред ВКС в София в рамките на едномесечния период, определен им от Апелативния съд в гр. Бургас, след решението му по воденото вече повече от седем години дело за правото на ползване на ловните територии около село Планиново. Този срок е изтекъл в началото на юли.
Ямболският окръжен (ЯОС) съд постанови със свое решение от 14 декември 2016 г., с което „признава за установено по отношение ЛС „Сакара“, гр. Свиленград, че Ловната дружинка с. Планиново не е прекратила членството си в СЛР „Ловно рибарско дружество – Тополовгрод“. Признава за установено по отношение ЛС „Сакара“ гр. Свиленград, че Ловната дружинка с. Планиново не е член на ЛС „Сакара”, гр. Свиленград. Прогласява нищожността на решенията, взети по протокол №1/27.08.2010 г. от Общото събрание на Ловната дружинка с. Планиново.
Осъжда ЛС „Сакара“ да заплати на СЛР „Ловно рибарско дружество – Тополовград“ 951,41 лв. за направените по делото разноски.
Така приключва този дългогодишен спор в съда за богатите на лов планиновски ловни полета и за това кой има право да ги ползва – сегашната или някогашната Ловна дружинка в с. Планиново. Правото получи сега действащата дружинка.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев август 6, 2017 10:31
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.