Тополовград и Ивайловград – с първи случаи на COVID-19

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 17, 2020 10:09

Акценти

  • Регионален вестник, # 28/912 година XVII, 17 - 23 юли 2020 г. излиза всеки петък в общините: Харманли, Тополовград, Симеоновград, Любимец, Свиленград, Ивайловград, Маджарово

Свързани публикации

На 16 юли РЗИ-Хасково съобщи за първи регистриран случай на коронавирусна инфекция в Тополовград. Тя е на 69-годишен мъж, с постоянна адресна регистрация на територията на общината.
Положителна за COVID – 19 проба е дала и 43-годишната жена от община Димитровград. Пробите на нейния съпруг, на 48 г., и двете им деца на 7 и 17 г., също са показали наличие на инфекция. Те са настанени в инфекциозно отделение.
След проведено епидемиологично проучване е установена заразена жена от община Димитровград. Тя е работила във фирма за производство, на която е връчено предписание за дезинфекция, което е изпълнено. По преценка на работодателя на всички служители са направени изследвания за COVID – 19, а част от фирмата няма да работи до излизане на резултатите, взети от персонала.
На 15 юли мъж на 71 г. от Димитровград с бронхопневмония е настанен в инфекциозно отделение с положителна проба за коронавирус. Контактните лица са издирени и са им връчени предписания.
На 14 юли от РЗИ-Хасково съобщават за още два положителни случая на територията на областта. Те са на две жени, на 57 и на 43 г., от община Димитровград. И двете проби са направени извън областта, но жените живеят на територията на общината.
В Ивайловград има нов случай с положителен тест за COVID – 19 на 34-годишен мъж с постоянна адресна регистрация в община Ивайловград. След направена проверка е установено, че през изминалия уикенд, той се е прибирал до дома си в общината.
На 13 юли е регистриран първият случай на коронавирусна инфекция в Ивайловград. Касае се за момче на 18 г., чиято проба е взета извън областта. Момчето е в добро общо състояние. След отчетения положителен резултат той се е прибрал в родния си дом да изкара предписаната му карантина.
Контактните му лица са издирени и са поставени под карантина, съобщават Областна администрация.

Сакар нюз
От Сакар нюз юли 17, 2020 10:09
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама