Тодор Николов представи петата си книга

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 16, 2015 20:54

Тодор Николов представи  петата си книга

Акценти

  • Вестник Сакарско Ехо, брой 461495, година LXXХ, 11-17 декември 2015

Свързани публикации

„Сърца, пълни с доброта”. Така е озаглавена новата, пета подред книга на доайена на тополовградските и ямболските журналисти и писатели Тодор Николов.
Макар и вече на солидната житейска възраст от 87 години, той продължава да е с младежки дух и ясно съзнание и продължава да твори и събира пръснатото си през годините творчество. Представянето на новата му книга, включено в програмата за Коледните и Новогодишни празници в Тополовградска община в края на тази, 2015 година, бе на 8 декември в голямата библиотечната зала на читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1894 г.”
В присъствието на председателя на ОбС – Васил Сяров, зам.-кмета на общината – Маргарита Георгиева, много приятели и почитателите на творчеството на автора, книгата и автора бяха представена от Тенко Тенев – председател на дружеството на писателите в Ямбол и журналиста и писател Любомир Котев. Думата бе дадена и на развълнувания бай Тодор – дългогодишен журналист и главен редактор на вестник „Сакарско ехо” и писател. Пред присъстващите в залата той разкри своите подбуди и мотиви да издаде тази книга с материали, писани преди 30, 40 и повече години с цел да се съхрани паметта и спомена за живота на хората от общината и нейното развитие през този период.
Пред присъстващите в залата бяха прочетени няколко от разказите в книгата от Райна Миланова, Любов Узунова и две ученички от СОУ „Д-р Петър Берон” – Михаела и София – членове на „Клуба на младия журналист”.
Цветя и поздравления на автора бяха поднесени от името на ОбС, кмета на общината и читалищното ръководство, а бай Тодор не спираше да раздава автографи върху кориците на книгата на многото желаещи през цялото време на срещата.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 16, 2015 20:54
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.