Донка и Тодор Кожухарови събраха много хора на събора в с. Орешник

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 9, 2018 16:45

Донка и Тодор Кожухарови събраха много хора на събора в с. Орешник

Двамата известни тракийски певци – дуетът Тодор и Донка Кожухарови, бяха очаквани с голям интерес на традиционния събор в тополовградското село Орешник. И появата им предизвика голямо оживление в събралите се хора. Събитието се състоя на 8 септември – Малка Богородица, и много местни жители и техни гости се събраха в двора на закритото основно училище, където вече години наред се провежда съборът.
В своето слово кметът на селото Тодорка Арнаудова поздрави местните жители с празника, а поздравителен адрес от името на кмета на общината Божин Божинов прочете Маргарита Георгиева. Кратка програма изнесоха деца от местното читалище, а родените през 1968 г. празнуваха своя 50-годишен юбилей този ден. А когато засвири оркестър „Южни ритми” и запяха тракийските славеи Донка и Тодор Кожухарови, се завиха хора до късно през нощта, а кметът на селото не се умори да води хорото с националното знаме в ръка.
Тържествата и веселбата в Орешник не бяха само в училищния двор и не приключиха там. След като хората се повеселиха и наиграха, веселбата се премести в местната „Къща за гости”, където набор 1968-ма празнуваше своята 50-годишнина, а там веселбата продължи до късно след полунощ, разбира се с песните и музиката на Кожухарови и оркестър „Южни ритми”.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев септември 9, 2018 16:45
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама