Тийнейджърските гении на СОУ-то с най-добри оценки от МОН

Сакар нюз
От Сакар нюз март 1, 2006 07:32

Тийнейджърските гении на СОУ-то с най-добри оценки от МОН

Акценти

  • Усмихнати и щастливи от достойното представяне на национално ниво са учениците от 11 - а клас с класната им ръководителка М. Желязкова и преподавателите по информатика и ИТ - инж. Златка Маринова, Г. Добрева, Н. филипова и инж. Евгени Гатев

Свързани публикации

Соня ИВАНОВА

Усмихнати и щастливи от достойното представяне на национално ниво са учениците от 11 – а клас с класната им ръководителка М. Желязкова и преподавателите по информатика и ИТ – инж. Златка Маринова, Г. Добрева, Н. филипова и инж. Евгени Гатев.

Тийнейджърите, гении на информационните технологии от СОУ „Св.Климент Охридски “ – Симеоновград, се представиха достойно на проведеното външно оценяване по информатика и информационни технологии. Но малко предистория с послеслов.
Преди време 11-а клас бе включен в списъка за външно оценяване от Центъра за контрол на качеството на образованието – София. Паралелката с профил „Технологичен – информационни технологии“ бе определена за провеждане на тест по информатика и ИТ, заедно с три други училища от Хасковска област. Обявената дата съвпадна с националната стачка на учителите и притесненията, че учениците няма да дойдат на училище, бяха напълно основателни. Но учителите по информатика и класната ръководителка Мария Желязкова положиха максимални усилия, за да убедят учениците, че отговорно трябва да се отнесат към предстоящия тест, както и да се явят добре подготвени.
Външното оценяване се проведе с прякото участие на представител от РИО на МОН – гр. Хасково. Старши ескперт по български език и литература – Деян Янев, раздаде на учениците тестови книжки с Вариант 1 и Вариант 2, листове за отговор, анкетни карти и моливи с гуми – всичко това бе осигурено от Центъра за контрол на качеството на образованието. Всеки ученик имаше възможност да работи индивидуално, а на учителите по информатика не беше позволено дори да зърнат тестовите въпроси, защото съставителите ревностно опазват авторските си права.
Вестта за достойното ни представяне дойде ненадейно – почти след месец и половина, когато първоначалните вълнения бяха почти отминали.
От предоставените таблици стана ясно, че нашите ученици са се представили най-добре и са с най-високи резултати в областта, изпреварвайки другите три училища: ПГХХТ – Димитровград, ПГ по транспорт – Хасково и Спортното училище – гр. Хасково.
Като поощрение и увереност във възможностите на училището приемаме и думите на старши експерт по математика и информатика – г-жа Генова : „Гордейте се с успехите на вашите ученици и учители, защото значително изпреварвате с резултатите си другите училища в областта“.
За постигнатия успех безспорни заслуги имат преподавателите по информатика и ИТ – Златка Маринова, Грозданка Добрева, Недялка Филипова и Евгений Гатев, които доказаха, че квалификацията на учителите и знанията, които дават на своите ученици по никакъв начин не отстъпват на тези от големия град.
За обучението на съвременно ниво не без значение е и материалната база на училището. Неведнъж през последните две години проверяващи и гости са изразявали учудване и задоволство от добре оборудваните три кабинета по информатика, които рационално се използват не само за часовете по информационни технологии, но и по другите учебни предмети, в зависимост от урочните теми и професионалните интереси на преподаватели и ученици.
За следващата учебна година СОУ „Св. Климент Охридски “ – Симеоновград ще продължи добрите традиции и отново ще обяви прием за паралелка с профил „Технологичен – ИТ „, а в професионалните паралелки, както и през настоящата учебна година, се предвиждат допълнителни часове по информатика и ИТ чрез въвеждане на СИП.

Сакар нюз
От Сакар нюз март 1, 2006 07:32
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама