„Ти гониш“ образова свиленградски ученици в борбата срещу СПИН

Даниел Делчев
От Даниел Делчев декември 2, 2014 08:01

„Ти гониш“ образова свиленградски ученици в борбата срещу СПИН

Акценти

  • В световен мащаб всеки ден около 7 100 души се инфектират с вируса на имунната недостатъчност.

Свързани публикации

Първи декември – Световния ден за борба срещу спин, бе отбелязан и в Свиленград. СОУ „Д-р Петър Берон“, ПГССИ „Христо Ботев“, заедно със спортен клуб „Изида“ и община Свиленград организираха в кино „Тракия“ прожектиране на образователното филмче „Ти гониш“. Присъстваха ученици от двете училища като преди това им бяха раздадени презервативи и брошури за това как да се предпазят от коварната болест.

Една седмица преди първи декември на определени места в града имаше разположени кабинети за безплатно и анонимно изследване които бяха осигурени  от Регионална здравна инспекция Хасково.

В световен мащаб всеки ден около 7 100 души се инфектират с вируса на имунната недостатъчност. Най-бързо епидемията се разраства в Източна Европа и Централна Азия. Докато в Западна и Централна Европа лицата, живеещи с ХИВ са приблизително 900 000, то в Източна Европа и Централна Азия те са приблизително 1,4 милиона. Основният път на предаване на инфекцията в Централна и Западна Европа е при необезопасени сексуални контакти между мъже, докато в Източна Европа и Централна Азия е кръвният път чрез инжекционна употреба на наркотици.В България около 113 са болните,като 27% от тях са младежи.

Даниел Делчев
От Даниел Делчев декември 2, 2014 08:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.