„Ти гониш“ образова свиленградски ученици в борбата срещу СПИН

Даниел Делчев
От Даниел Делчев декември 2, 2014 08:01

„Ти гониш“ образова свиленградски ученици в борбата срещу СПИН

Акценти

  • В световен мащаб всеки ден около 7 100 души се инфектират с вируса на имунната недостатъчност.

Свързани публикации

Първи декември – Световния ден за борба срещу спин, бе отбелязан и в Свиленград. СОУ „Д-р Петър Берон“, ПГССИ „Христо Ботев“, заедно със спортен клуб „Изида“ и община Свиленград организираха в кино „Тракия“ прожектиране на образователното филмче „Ти гониш“. Присъстваха ученици от двете училища като преди това им бяха раздадени презервативи и брошури за това как да се предпазят от коварната болест.

Една седмица преди първи декември на определени места в града имаше разположени кабинети за безплатно и анонимно изследване които бяха осигурени  от Регионална здравна инспекция Хасково.

В световен мащаб всеки ден около 7 100 души се инфектират с вируса на имунната недостатъчност. Най-бързо епидемията се разраства в Източна Европа и Централна Азия. Докато в Западна и Централна Европа лицата, живеещи с ХИВ са приблизително 900 000, то в Източна Европа и Централна Азия те са приблизително 1,4 милиона. Основният път на предаване на инфекцията в Централна и Западна Европа е при необезопасени сексуални контакти между мъже, докато в Източна Европа и Централна Азия е кръвният път чрез инжекционна употреба на наркотици.В България около 113 са болните,като 27% от тях са младежи.

Даниел Делчев
От Даниел Делчев декември 2, 2014 08:01
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар