Тенисисти от Харманли спечелиха купи от турнир в Свиленград

Милена Митева
От Милена Митева юли 5, 2019 11:38

Тенисисти от Харманли спечелиха купи от турнир в Свиленград

Виктор Иванов и Дарко Тачев от Харманли спечелиха две награди от турнир по тенис на маса в Свиленград. Възпитаниците на харманлийския клуб „Авангард“ вдигнаха купите на победата след като пребориха конкуренцията. Двете момчета доказаха способностите си при 13 и 16-годишните.
В състезанието взеха участие общо 13 деца от Свиленград и Харманли, разделени във възрастови групи до 13 години /момчета и момичета / и до 16 години /момчета/.
Турнирът протече в групова фаза и директни елиминация, като се получиха интересни срещи, изпъстрени с красиви, бързи разигравания и изненадващи резултати.
Децата играха по системата „всеки срещу всеки”, като след приключване на мачовете се оказа, че трима състезатели имат по три победи и една загуба. След пресмятането на броя спечелени и загубени геймове, първото място и Купа „1-ви юни” спечели Виктор Иванов от ”Авангард”, Харманли. Той имаше един спечелен гейм повече от останалите двама играчи. На второ място се класира Христо Карагьозов от ”Граничар”, Свиленград , а трета остана единствената дама сред момчетата Мария Стоянова.
Състезанието протече по-оспорвано при момчетата до 16 години. В две групи бяха по четирима играчи. Първите двама класирали се в група играха полуфинали, като първият от едната срещаше вторият от другата. Заслужено на финала се класираха Дарко Тачев от Града на Белоногата и Зафир Огнянов от граничния град, след убедителни победи, над своите противници.
Двамата финалисти се срещнаха преди това и в груповата фаза и макар че Зафир Огнянов успя да победи с 3:2 гейма, заслужено Купа „1-ви юни” до 16 години на финала спечели Дарко Тачев. Той показа по-добра и смела игра.
На трето място се класира Андрей Атанасов от Свиленград, а четвърти остана Иван Иванов от Харманли.

Надпреварата се проведе на 29 юни в спортна зала „Свиленград“. Макар със закъснение турнира бе за Купа „1-ви юни” , част от празничната програма, по повод Деня на детето, организиран от Община Свиленград и спортен клуб по тенис на маса „Граничар” – Свиленград.

Милена Митева
От Милена Митева юли 5, 2019 11:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама