Тенисисти от Харманли спечелиха купи от турнир в Свиленград

Милена Митева
От Милена Митева юли 5, 2019 11:38

Тенисисти от Харманли спечелиха купи от турнир в Свиленград

Виктор Иванов и Дарко Тачев от Харманли спечелиха две награди от турнир по тенис на маса в Свиленград. Възпитаниците на харманлийския клуб „Авангард“ вдигнаха купите на победата след като пребориха конкуренцията. Двете момчета доказаха способностите си при 13 и 16-годишните.
В състезанието взеха участие общо 13 деца от Свиленград и Харманли, разделени във възрастови групи до 13 години /момчета и момичета / и до 16 години /момчета/.
Турнирът протече в групова фаза и директни елиминация, като се получиха интересни срещи, изпъстрени с красиви, бързи разигравания и изненадващи резултати.
Децата играха по системата „всеки срещу всеки”, като след приключване на мачовете се оказа, че трима състезатели имат по три победи и една загуба. След пресмятането на броя спечелени и загубени геймове, първото място и Купа „1-ви юни” спечели Виктор Иванов от ”Авангард”, Харманли. Той имаше един спечелен гейм повече от останалите двама играчи. На второ място се класира Христо Карагьозов от ”Граничар”, Свиленград , а трета остана единствената дама сред момчетата Мария Стоянова.
Състезанието протече по-оспорвано при момчетата до 16 години. В две групи бяха по четирима играчи. Първите двама класирали се в група играха полуфинали, като първият от едната срещаше вторият от другата. Заслужено на финала се класираха Дарко Тачев от Града на Белоногата и Зафир Огнянов от граничния град, след убедителни победи, над своите противници.
Двамата финалисти се срещнаха преди това и в груповата фаза и макар че Зафир Огнянов успя да победи с 3:2 гейма, заслужено Купа „1-ви юни” до 16 години на финала спечели Дарко Тачев. Той показа по-добра и смела игра.
На трето място се класира Андрей Атанасов от Свиленград, а четвърти остана Иван Иванов от Харманли.

Надпреварата се проведе на 29 юни в спортна зала „Свиленград“. Макар със закъснение турнира бе за Купа „1-ви юни” , част от празничната програма, по повод Деня на детето, организиран от Община Свиленград и спортен клуб по тенис на маса „Граничар” – Свиленград.

Милена Митева
От Милена Митева юли 5, 2019 11:38
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.