Телефонни измамници от Атлантическия океан достигнаха до България

Милена Митева
От Милена Митева януари 15, 2018 14:46

Телефонни измамници от Атлантическия океан достигнаха до България

Акценти

  • Още с набирането, сметката му автоматично нараства с 19,95 $.

Свързани публикации

Телефонни измамници позиционирани от остров Възнесение, достигнаха до България.  Това стана през миналата седмица, когато стотици хора споделиха в социалните мрежи, че имат пропуснати повиквания от номер започващ  с +247. Абонат с този код  позвънява на произволни номера за няколко секунди и затваря. След като на телефона се появи съобщение за неприето повикване, много хора без да се замислят, отговарят на позвъняването. Още с набирането, сметката му автоматично нараства с 19,95 $.

Номерът е част от мрежа за предоставяне на еротични телефонни услуги с добавена стойност и обаждането до него струва 19,95$ долара за разговор, но има и такива, които отчитат такса за всяка секунда оставане на линията. В тези случаи се включва автоматична система, която казва на английски в музикален съпровод „Изчакайте връзка с оператор“ и докато затворите сметка на абоната да достигне между 20 и 50 лева.

За измамата повечето от потребителите на български оператори се информираха от социалните мрежи, които разпространиха поредната схема за източване на парите на неинформираните за това хора.

„Според разследване на полицията в Солсбъри и в Оушън Сити в САЩ, проведено съвместно с ФБР през март 2015 година са засечени телефонни измами от Остров Възнесение за над 2 милиона долара’”, информират централните медии.

След тази публикация, читатели споделиха, че са получавали подобни секундни позвънявания  от номерa с кода на Албания (+355). Към телефонните атаки се присъединяват и измамници от Сан Диего, щата Калифорния в САЩ. Техните номера започват с (+44).

Досега бяха известни телефонни измами, в които потърпевши, предимно възрастни хора.

Милена Митева
От Милена Митева януари 15, 2018 14:46
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама