На митницата задържаха хиляди фалшиви текстилни изделия

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 21, 2017 15:53

На митницата задържаха хиляди фалшиви текстилни изделия

Акценти

  • Стоката е превозвана с камион с полска регистрация, който пътувал от Турция за Полша.

Свързани публикации

За задържани 42 803 текстилни изделия и 144 чанти, портмонета, колани, със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, съобщават от Агенция Митници. Това е станало в началото на седмица на пянкта Капитан Андреево. Стоката е превозвана с камион с полска регистрация, който пътувал от Турция за Полша. Той е бил  отделен за щателна проверка по метода „анализ на риска“, при която митническите служители установили, че количеството на групажната стока от 672 колета съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки.

При проверката са открити 38 910 чифта дамски, мъжки и детски чорапи, по-голяма част от които с логото на Adidas, Nike, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, New Balance, Armani. Открити са и общо 3893 текстилни изделия- тениски, спортни комплекти, блузи, ризи, панталони, с логото на световноизвестни марки – Adidas, Nike, Hugo Boss, Calvin Klein, Armani, Pepe Jeans, Tommy Hilfinger, както и 144 чанти, портмонета и колани носещи фигуративни и словесни изображения на Gucci, Guess Chanel, Michael Kors.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки, са казва в съобщението на Агенцията.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 21, 2017 15:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.