На митницата задържаха хиляди фалшиви текстилни изделия

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 21, 2017 15:53

На митницата задържаха хиляди фалшиви текстилни изделия

Акценти

  • Стоката е превозвана с камион с полска регистрация, който пътувал от Турция за Полша.

Свързани публикации

За задържани 42 803 текстилни изделия и 144 чанти, портмонета, колани, със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, съобщават от Агенция Митници. Това е станало в началото на седмица на пянкта Капитан Андреево. Стоката е превозвана с камион с полска регистрация, който пътувал от Турция за Полша. Той е бил  отделен за щателна проверка по метода „анализ на риска“, при която митническите служители установили, че количеството на групажната стока от 672 колета съвпада с обявеното, но част от нея носи емблеми на световни марки.

При проверката са открити 38 910 чифта дамски, мъжки и детски чорапи, по-голяма част от които с логото на Adidas, Nike, Tommy Hilfiger, Calvin Klein, New Balance, Armani. Открити са и общо 3893 текстилни изделия- тениски, спортни комплекти, блузи, ризи, панталони, с логото на световноизвестни марки – Adidas, Nike, Hugo Boss, Calvin Klein, Armani, Pepe Jeans, Tommy Hilfinger, както и 144 чанти, портмонета и колани носещи фигуративни и словесни изображения на Gucci, Guess Chanel, Michael Kors.

В изпълнение на Европейския Регламент 608/2013 относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки, са казва в съобщението на Агенцията.

Снимка: Митници

Сакар нюз
От Сакар нюз юни 21, 2017 15:53
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 284 809 преглеждания