Техническият надзор започна проверка на асансьорите в Хасково

Сакар нюз
От Сакар нюз август 28, 2014 15:23

Техническият надзор започна проверка на асансьорите в Хасково

Акценти

  • От 100 до 2 000 лв. са глобите при фрапиращи нарушения
  • Преди Хасково са били проверени 39 съоръжения в Пловдив, Пазарджик и Смолян

Свързани публикации

С проверка на асансьора в най-високия блок в Хасково започна вчера преди обед работата на Държавен технически надзор по установяване на изправността на съоръженията в жилищните сгради. Нито едно съобщение за опасни асансьори не е подадено от граждани на Хасково към контролираща институция, това каза Димитър Михайлов, началник отдел „Инспекция държавен технически надзор” за Южна България. Затова проверените вчера сгради бяха подбрани на случаен принцип в различните части на града. От 100 до 2 000 лв. са глобите, които техническия надзор може да наложи при констатиране на фрапиращи нарушения.

Проверката по асансьорите в жилищни и обществени сгради обхваща цяла Южна България. Преди Хасково са били проверени 39 съоръжения в Пловдив, Пазарджик и Смолян. Сред най-честите нарушения са липсата на осветление в кабината, неправилно спиране, неработещ механизъм за контрол на тежестта. По думите на Михайлов тежки пропуски като този довел до падането на асансьора в столица преди дни, се случват веднъж на 100 пъти. „Подобен тежък инцидент не е имало от 10 г.”, каза той.

По време на инспекциите бяха викани и представители на фирмите по поддръжка на асансьорите. При откриване на пропуски те също подлежат на санкция, заедно с обитателите на сградата.

Сакар нюз
От Сакар нюз август 28, 2014 15:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.