Техническият надзор започна проверка на асансьорите в Хасково

Сакар нюз
От Сакар нюз август 28, 2014 15:23

Техническият надзор започна проверка на асансьорите в Хасково

Акценти

  • От 100 до 2 000 лв. са глобите при фрапиращи нарушения
  • Преди Хасково са били проверени 39 съоръжения в Пловдив, Пазарджик и Смолян

Свързани публикации

С проверка на асансьора в най-високия блок в Хасково започна вчера преди обед работата на Държавен технически надзор по установяване на изправността на съоръженията в жилищните сгради. Нито едно съобщение за опасни асансьори не е подадено от граждани на Хасково към контролираща институция, това каза Димитър Михайлов, началник отдел „Инспекция държавен технически надзор” за Южна България. Затова проверените вчера сгради бяха подбрани на случаен принцип в различните части на града. От 100 до 2 000 лв. са глобите, които техническия надзор може да наложи при констатиране на фрапиращи нарушения.

Проверката по асансьорите в жилищни и обществени сгради обхваща цяла Южна България. Преди Хасково са били проверени 39 съоръжения в Пловдив, Пазарджик и Смолян. Сред най-честите нарушения са липсата на осветление в кабината, неправилно спиране, неработещ механизъм за контрол на тежестта. По думите на Михайлов тежки пропуски като този довел до падането на асансьора в столица преди дни, се случват веднъж на 100 пъти. „Подобен тежък инцидент не е имало от 10 г.”, каза той.

По време на инспекциите бяха викани и представители на фирмите по поддръжка на асансьорите. При откриване на пропуски те също подлежат на санкция, заедно с обитателите на сградата.

Сакар нюз
От Сакар нюз август 28, 2014 15:23
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама