Театралният фестивал спечели конкурс на Министерството на туризма

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 12, 2019 15:37

Театралният фестивал  спечели конкурс на Министерството на туризма

Тополовградският международен фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев“ спечели годишната награда на Министерството на туризма в категория „Туристическо събитие“. В конкурса, в който участваха 17 разнородни прояви от различни краища на България, събитието от сакарски град се класира далеч пред другите кандидати за отличието.
В навечерието на 25-годишнината от създаването му това е поредното признание за значимостта и популярността на проявата не само в страната, но и в чужбина. В своето развитие фестивалът премина през няколко етапа и трансформации, за да стигне до днешното си високо международно ниво. Той започна като национален – до 2002 г., премина в Балкански – от 2003 до 2006 г. и стана Международен от 2007 г. От 2012-та носи името на големия български актьор Велко Кънев.
От 2018 г. в програмата му се включват представления на театри от България и чужбина, като новото изискване за чуждестранните състави е постановките да се представят на български език.
Фестивалът се провежда ежегодно и се организира от Министерство на културата, Съюз на артистите в България, Съюз на народните читалища, Държавна агенция за българите в чужбина, Община Тополовград и читалище „Св. св. Кирил и Методий -1894“. Както споменахме и по горе, на Фестивала му предстои юбилейно 25-то издание, което ще се проведе през месец май 2020 г.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев декември 12, 2019 15:37
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама