Театрални зрители могат да ползват промоция

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 15, 2016 16:35

Театрални зрители могат да ползват промоция

Акценти

  • От 13 до 16 септември важи промоцията с един билет – двама зрители. Промоцията е валидна при закупуване на билет от 10 лв.

Свързани публикации

ДКТ „Иван Димов“ реши да зарадва своите зрители за първия спектакъл за сезона. От 13 до 16 септември важи промоцията с един билет – двама зрители. Промоцията е валидна при закупуване на билет от 10 лв.

На 16.09. /петък/, ден преди участието си на Сцена на кръстопът, при на хасковския театър ще гостува ДКТ „Васил Друмев“, Шумен с постановката „Оттука започва България“. Така е озаглавила авторския си спектакъл младата режисьорка Неда Соколовска, чието име свързваме с още новия за българската сцена жанр на вербатим театъра.

Характерното за вербатим представленията е, че се създават „дословно“, на документална основа. В случая това са интервюта, направени от екипа с жители на Шумен и околните населени места. Хората разказват свои истински истории, споделят мисли и чувства по теми, които ги вълнуват, и така „пишат“ документалния текст за бъдещото представление.

В същината си обаче, това е пиеса, която побира почти всичко, което представлява България – като държава и като народопсихология. Постановката дълбае точно там – в душите на българите. От техните радости и страсти, до тяхната тъга по отминалото и вечното лутане в настоящето.

„Най-напред тръгнахме от идеята да направим спектакъл за съжителството на отделните етноси в България – разказва Неда Соколовска. Но след разговорите ни с хората решихме, че не трябва да подхождаме толкова еднопланово, и създадохме на сцената полифоничен разказ за съвременния патриотизъм – какво ни свързва с „корена“, с мястото, от което произлизаме.“

Спектакълът е с номинаця „АСКЕЕР”, получи Първа награда за режисура, Първа награда за сценография и Първа награда за актьорско изпълнение на Националния театрален фестивал „Враца 2016” и Първа награда за цялостен спектакъл от Друмевите театрални празници -Нова българска драма 2016.

Сакар нюз
От Сакар нюз септември 15, 2016 16:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама

Посещения

  • 9 111 128 преглеждания