Театърът на комедията „Велко Кънев“ репетира новата си постановка

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 22, 2020 07:35

Театърът на комедията „Велко Кънев“ репетира  новата си постановка

Театърът на комедията „Велко Кънев“ при читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1894“ – Тополовград, започна активни репетиции по новата постановка „Златната мина”. Те ги правят на студената като фризер и неуютна сцена на читалището.
Сегашната им постановка е една от класическите комедии, дело на един от най-добрия български комедиограф – Ст. Л. Костов, писана преди около 100 години.
Това е още една пиеса на този автор след „Женско царство“, която се връща за нов живот на тополовградска сцена.
Под режисурата на Вълчо Янев утвърденият актьорски състав от любими не само на тополовградчани, а и на зрители от страната и чужбина, със сигурност ще зарадва почитателите на своето изкуство и майсторство. Още повече, че тази постановка ще е специална и по друга причина, на ред е 25-то издание на Международния театрален фестивал „Велко Кънев“. То ще се състои през месец май тази година.
Няма съмнение, че майсторите на сценичната изява ще представят чудесно художествения свят на „Златната мина”, разказ за стремежа към бързо и лесно забогатяване, пренебрегване на личните принципи и моралните устои, оплакване на собствената съдба на измамени и ограбени наивници… Нещо, което за голямо съжаление е много характерно и за сегашното ни ежедневие и битие изобщо.

Стоян Тонев
От Стоян Тонев януари 22, 2020 07:35
Напиши коментар

Няма коментари

Все още няма коментари!

Все още няма коментари, но Вие може да бъдете първият човек коментирал тази статия.

Напиши коментар
Виж коментарите

Напиши коментар

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Реклама